Groentesoep
- Vegetarisch, Soep
- 30-60 min.
- Geplaatst op 17-01-2013
Dikke groentensoep met veel groenten,
Ingrediënten 6 personen
3 eetlepels olijfolie1 ui
2 tenen knoflook
2 stelen selderie
400 gram aardappelen
1 winterwortel
1 prei
200 gram groene kool
1 blikje tomatenblokjes
1 blikje kikkererwten
2 liter bouillon
1 eetlepel kerriepoeder
1 dl room
1 bakje mascarpone
3 eetlepels gehakte bieslook
zout en peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 432,71 kcal |
Koolhydraten | 29,90 g |
Eiwitten | 9,46 g |
Vetten | 28,84 g |
Benodigdheden
StaafmixerVoorbereiding
Snipper de ui en hak de koflook fijn.
Snijd de selderie in repen.
Schil de aardappels en maak er kleine blokjes van.
Schil de winterwortel en snijd in kleine blokjes. Snij de prei in ringen.
Bereidingswijze
Fruit de ui en knoflook in de olie.
Voeg de selderie, kerriepoeder en aardappel toe en bak dit geheel 5 minuten.
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
Voeg de resterende groenten toe en laat 25 minuten op een laag vuur doorkoken.
Pureer de soep met de staafmixer en voeg de room toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Bron
Receptenkalender
Serveertip
Schep de soep in borden of kommen, leg er een lepel mascarapone op en bestrooi met bieslook.
Serveer er knoflookbrood bij.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties