Groentesoep

  • Vegetarisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-01-2013

Dikke groentensoep met veel groenten,

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
3 eetlepels olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
2 stelen selderie
400 gram aardappelen
1 winterwortel
1 prei
200 gram groene kool
1 blikje tomatenblokjes
1 blikje kikkererwten
2 liter bouillon
1 eetlepel kerriepoeder
1 dl room
1 bakje mascarpone
3 eetlepels gehakte bieslook
zout en peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 432,71 kcal
Koolhydraten 29,90 g
Eiwitten 9,46 g
Vetten 28,84 g
Benodigdheden
Staafmixer

Voorbereiding

Snipper de ui en hak de koflook fijn.
Snijd de selderie in repen.
Schil de aardappels en maak er kleine blokjes van.
Schil de winterwortel en snijd in kleine blokjes. Snij de prei in ringen.

Bereidingswijze

Fruit de ui en knoflook in de olie.
Voeg de selderie, kerriepoeder en aardappel toe en bak dit geheel 5 minuten.
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
Voeg de resterende groenten toe en laat 25 minuten op een laag vuur doorkoken.
Pureer de soep met de staafmixer en voeg de room toe.
Breng op smaak met zout en peper.

Bron

Receptenkalender

Serveertip

Schep de soep in borden of kommen, leg er een lepel mascarapone op en bestrooi met bieslook.
Serveer er knoflookbrood bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten