1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. kip in de romertopf

kip in de romertopf

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 26-05-1999

Ingrediënten 4 personen


1 ui
1 eetl. kerrie
1 kippenbouillontblet
15 gr. margarine of wat olie
1 blikje ananas op eigen sap
4 eetlepels rozijnen
300 gram rijst
4 kippenpoten
zout
peper
gemberpoeder


Verder heb je nodig


Romertopf braadpan


Lekker en mager

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de romertopf een kwartier in koud water.
Snipper de ui.
Snij de ananas in kleine stukjes en bewaar het vocht.

Bereidingswijze

Bak de gesnipperde ui aan in de margarine of olie. Voeg de kerrie toe en laat dit even bakken.
Het vocht van de ananas aanvaullen met water tot 450 ml, en bij het kerriemengsel doen.
Doe hierbij de kippenbouillontablet en laat het even doorkoken.
Doe de rijst met de ananasstukjes en rozijnen
in de romertopf en voeg hierbij het bouillon-
mengsel. Roer het door elkaar.
Leg hierop de kippenpoten die vooraf ingesmeerd zijn met peper, zout en gemberpoeder.
Zet de romertopf in een koude oven, die je vervolgens gedurende 90 min. op 225 graden zet.
Eventueel de laatste 10 minuten de deksel eraf voor een bruin korstje.
Eet smakelijk!

Serveertip

Geef er een frisse salade bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van barbamama


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van barbamama
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top