Witte chocolademousse met aardbeien

  • Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 17-01-2013

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 blaadje witte gelatine, geweekt in ruim koud water.
2 el melk
125 g witte chocolade
1 eiwit
1 zakje vanillesuiker
125 ml slagroom
1 el suiker
250 g aardbeien ter garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Stoom de melk en de witte chocolade in een hittebestendige litermaat 10 min. op 100°C. (stoomoven) Roer na het stomen door tot de chocolade is gesmolten. Los het uitgeknepen blaadje gelatine er al roerend in op. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur; het heeft nu de dikte van yoghurt. Klop eiwit en vanillesuiker stijf met een mixer. Klop de slagroom met de suiker stijf en spatel deze door het chocolademengsel. Spatel er vervolgens het eiwit door. Laat het mengsel 3 uur in de koelkast op stijven. Schep in kopjes en garneer met aardbeien.

Bron

share the love for cooking

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten