1. Home
  2. Recepten
  3. Mijn variatie op Ma Po Tofu

Mijn variatie op Ma Po Tofu

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-01-2013

Ingrediënten 4 personen


500 g tofu (toko)
250 g gehakt (rundergehakt of half om half)
1 rode peper, fijn
3 teentjes knoflook, fijn
2 cm verse gember, fijn
2 uien, fijn
1 e rijstwijn of droge sherry
250 ml water (houd jij van veel saus, doen dan meer water bij)
4 e lichte Chinese sojasaus
2 lente-ui, in dunne ringetjes
2 e Sichuan chili bean paste
1 t sesamolie
maïzena vermengd met water papje
2 e pinda of rijst olie
1/2 t gemalen Sichuan peperkorrels (bij elk Aziatische toko verkrijgbaar)
lente-ui ringetjes voor garnering


Mijn variatie op Ma Po Tofu
Mijn variatie op Ma Po Tofu
Mijn variatie op Ma Po Tofu
Mijn variatie op Ma Po Tofu
Mijn variatie op Ma Po Tofu
Mijn variatie op Ma Po Tofu

Binnen een half uur op tafel en kan als bijgerecht bij een rijsttafel gegeten worden of als hoofdgerecht.
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Bak gehakt rul in olie.
2. Voeg ui, rode peper, knoflook en gember toe en roerbak tot geur vrij komt en ui zacht.
3. Voeg chili bean saus bij en bak tot goed vermengd met gehakt mengsel.
4. Doen de rijstwijn, sesamolie met tofu blokjes erbij en voeg 250-500 ml water toe en meng voorzichtig goed door elkaar.
5. Doen deksel op pan en laat voor 2 min. zachtjes koken.
6. Voeg nu 4 e sojasaus erbij.
7. Doe weer deksel op pan en kook verder zachtjes voor 5-10 min. tot tofu de saus heeft opgenomen
8. Voeg helft van lente-uitjes erbij en roer door en bak voor paar seconden door.
9. Nu word de vocht gebonden met de maïzena papje.
10. Doen Ma Po Tofu in een serveer schaal en verdeel de gemalen Sichuanpeper erover.
11. Garneer met lente-uitjes.

Serveertip

Voor diegenen die van zeer pittig houden kan er ook nog 1 t chili olie toegevoegd worden maar probeer dit eerst, want deze is ook al behoorlijk pittig.

Bron

Proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top