Labneh

  • Arabisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-01-2013
  • Labneh

    Labneh

    Labneh

Deel dit recept

Ingrediënten 7 personen
1000 gram Turkse of Griekse yoghurt
snufje zout
scheutje extra Virgin-olijfolie
1 takje munt voor de garnering
1 zak Arabisch brood (plat brood, te koop bij de mediterraanse toko)
schone, katoenen doek (theedoek bijvoorbeeld)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

*Schep de yoghurt met een lepel op het midden van de doek. Breng de uiteinden van de doek bij elkaar en maak vervolgens een knoop of zet ze vast met elastiek tot waar de yoghurt komt.
*Bevochtig de doek een beetje, zodat het vocht er gemakkelijk uit kan lekken, en hang het zakje ergens aan op met een bakje eronder. Dit hoeft niet hoog te zijn, zolang de yoghurt maar gewicht geeft om te kunnen uitlekken. Je kunt de zak ook in de gootsteen laten uitlekken, of boven een schaal. Laat vervolgens een nachtje staan.
De yoghurt moet minstens 8 uur uitlekken.

Bereidingswijze

*Schep de yoghurt met een lepel op het midden van de doek. Breng de uiteinden van de doek bij elkaar en maak vervolgens een knoop of zet ze vast met elastiek tot waar de yoghurt komt.
*Bevochtig de doek een beetje, zodat het vocht er gemakkelijk uit kan lekken, en hang het zakje ergens aan op met een bakje eronder. Dit hoeft niet hoog te zijn, zolang de yoghurt maar gewicht geeft om te kunnen uitlekken. Je kunt de zak ook in de gootsteen laten uitlekken, of boven een schaal. Laat vervolgens een nachtje staan.
*Maak de doek los en schep de labneh in een schaal. Kijk even of het mengsel niet te droog is geworden. Het moet een creamy textuur hebben. Anders gebruik je een klein beetje van het vocht.
Voeg een snufje zout aan het mengsel toe.
*Libanezen houden van mooi opgediend eten. Strijk de labneh glad in het schaaltje waarin je hem wilt opdienen met een lepel, waarbij je een gat in het midden maakt. Hierin giet je de olijfolie. Vervolgens garneer je met een paar blaadjes munt in het midden.
*Snij de Arabische broden in vier parten en deel ze uit aan je gasten. Je dipt het best door een stukje brood in een soort conehoedje te vouwen en de inhoud te vullen. Om een labnehrolletje te maken, beleg je een vel Arabisch brood en rol je die op. Het brood heeft twee lagen, gebruik slechts één laag.

Bron

http://www.nadelunch.com/binnen/zelf-labneh-maken/

Serveertip

*Labneh smaakt het lekkerst als je samen met je dip stukjes tomaat, komkommer, olijf en munt eet.
Het lekkerste om erbij te drinken is een gewoon kopje Engelse thee!
*Bovenstaand recept is het recept voor `Labneh naturel `. Je kunt ook basilicum, (gedroogde) munt, zaatar, knoflook en andere lekkere kruiden toevoegen aan het mengsel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten