Gebakken Kabeljauwfilet met spinazie, kaas en tomaten

  • Vis,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-01-2013
  • Gebakken Kabeljauwfilet met spinazie, kaas en tomaten

    Gebakken Kabeljauwfilet met spinazie, kaas en tomaten

    Gebakken Kabeljauwfilet met spinazie, kaas en tomaten

Een heerlijk stukje vis, Wij zijn gek op vis want het is niet alleen super gezond, maar ook super slank. Wij zijn momenteel aan het afvallen en willen toch lekker en gezond eten. Dan is dit een prima recept. De groente zorgen ervoor dat je de rest binnenkrijgt. Dit bevat alles bij elkaar nog geen 450 Kcal en is erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gr kabeljauwfilet óf Schelvisfilet
2 vleestomaten (in plakjes)
1 zak verse spinazie
5 el geraspte kaas, belegen
Paneermeel
4 el droge witte wijn
Olijfolie (EV)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 t oregano
1 t knoflookpoeder
½ t cayenne peper
½ t zwarte peper
Zeezout
Verse peterselie (gesnipperd)
3 el boter
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 377,34 kcal
Koolhydraten 3,76 g
Eiwitten 43,16 g
Vetten 19,30 g
Benodigdheden
ovenschaal, wok

Bereidingswijze

Roerbak de verse spinazie in een wok in een beetje olijfolie, doe de knoflook erbij en roerbak gaar. Neem een ovenschaal met wat bakpapier, leg de spinazie erop, leg er wat plakjes tomaat op, leg er de visfilets op. Bestrooi met paneermeel, de kruiden wat zout en leg er nog wat plakjes tomaat op. Besprenkel met wat extra olijfolie (niet teveel) en strooi er wat kaas over. Leg hier wat boter op (ook niet teveel). Bak dit in de oven in 15-20 minuten helemaal gaar op 180 graden (hetelucht) totdat de vis bruin en klaar is.

Serveertip

Serveer op de borden. Lekker met wat pasta of aardappelpuree.

Laatste reacties

Cecileg avatar
Cecileg 04-04-2013

Hoi Alex,Dit ziet er lekker uit, maar wees voorzichtig bij de combinatie spinazie en kabeljauw. Kijk maar eens wat het Voedingscentrum hierover Petra, volgens mij zijn de richtlijnen hierover allang veranderd. Nitriet of nitraat worden niet meer als gevaarlijk beschouwd. lieve groet Cecile

orphan avatar
orphan 04-04-2013

Hoi Alex, dit lijkt me erg lekker en de wijn daar weten we wel raat mee een vis moet zwemmen Groetjes judith

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 03-04-2013

Hoi Alex, lijkt me heerlijk en ga ik maken. Tegen al te weinig calorieën voeg ik denk ik een bloebje room toe :) ,groetjes Roger.

BappieNL avatar
BappieNL 03-04-2013

En de witte wijn? Die zetten we terug in de koelkast? ;)

herman62 avatar
herman62 30-03-2013

gisteren voor het eerst gemaakt. was heerlijk en snel klaar

pwiggers avatar
pwiggers 17-01-2013

Hoi Alex, Dit ziet er lekker uit, maar wees voorzichtig bij de combinatie spinazie en kabeljauw. Kijk maar eens wat het Voedingscentrum hierover zegt:[br] [b]http://www.voedingscentrum.nl/nl/service/veelgestelde-vragen/veilig-eten/waarom-mag-ik-geen-vis-met-spinazie-of-sla-eten-.aspx.[/b].[br] Ik ga dit een keer maken, maar dan zonder spinazie! Groetjes, Petra

inekevlaskamp avatar
inekevlaskamp 17-01-2013

Hoi Alex,neem deze mee,dank je wel.Zal je laten weten of het ons smaakte.Groetjes Ineke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten