Ovenschotel Witlof en Kip
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
500gr Kip (3 filets)potje pesto
paprika
6 stronken witlof
500gr geschilde aardappelen
1 pakje/flesje kookroom
mosterd
geraspte kaas
boter
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 668,45 kcal |
Koolhydraten | 32,49 g |
Eiwitten | 47,29 g |
Vetten | 37,63 g |
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
snijd de witlof stronken in 4 stukken
snijd de kip in blokjes en marineer deze in de pesto
snijd de paprika in kleine stukjes
vet de ovenschotel in met een beetje vloeibare boter of olie
Bereidingswijze
kook de witlof ongeveer 5 minuten
giet de witlof af en laat goed uitlekken
kook de aardappelen gaar en maak dan met een beetje boter en wat kookroom een smeuïge niet te fijne aardappelpuree voeg hier eventueel naar smaak wat mosterd aan toe
Bak de gemarineerde kipfilet even aan in wok of koekenpan samen met de stukje paprika
doe vervolgens de kip onder in de ovenschotel leg daarop de uitgelekte kwartjes witlof. giet hier wat kokroom overheen
Daarna de aardappel puree over de witlof uitspreiden en als laatste wat geraspte kaas over de aardappelpuree verdelen
Zet de schaal 40 tot 45 minuten in de oven