Chinees gekookt en gestoomd speklapjes

  • Chinees,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 16-01-2013
  • Chinees gekookt en gestoomd speklapjes

    Chinees gekookt en gestoomd speklapjes

    Chinees gekookt en gestoomd speklapjes

  • Chinees gekookt en gestoomd speklapjes

    Chinees gekookt en gestoomd speklapjes

    Chinees gekookt en gestoomd speklapjes

  • Chinees gekookt en gestoomd speklapjes

    Chinees gekookt en gestoomd speklapjes

    Chinees gekookt en gestoomd speklapjes

  • Chinees gekookt en gestoomd speklapjes

    Chinees gekookt en gestoomd speklapjes

    Chinees gekookt en gestoomd speklapjes

  • Chinees gekookt en gestoomd speklapjes

    Chinees gekookt en gestoomd speklapjes

    Chinees gekookt en gestoomd speklapjes

13/01/13 Kook workshop van Qin Wei bij mij thuis.
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g speklapjes
1+1/2 t mustard flavor Chinese sojasaus of donker Chinese sojasaus (voor smaak en kleur)
1 teentje knoflook, fijn
2 cm verse gember, fijn
1/2 t suiker
1 e rijstwijn of droge sherry
1 e oestersaus
1/2 t Chinese 5 kruiden poeder
60 g pekel mosterdgroenten uit een zakje (toko) waarbij jij het goed afspoelen en fijn snijden erna
lente-ui in stukjes
olie voor frituren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Kook speklapjes zachtjes in water in hun geheel voor 1 uur waarbij speklapjes onder water zijn.
2. Spoel speklapjes af onder koude water en lek speklapjes goed uit en dept droog.
3. Frituur speklapjes in olie tot knapperig en goudbruin van kleur.
4. Ontvet de speklapjes op keukenpapier en laat ze afkoelen.
5. Wrijf speklapjes in met sojasaus.
6. Maak een sausje van overige ingrediënten behalve de mosterdgroenten en lente-ui.
7. Smeer speklapjes in met dit sausje.
8. Leg onder in een stoompan of rijst stomer de mosterdgroenten en daar bovenop de speklapjes.
9. Stoom speklapjes voor 1 uur met deksel op pan.
10. Tien min. voor dit klaar zijn word de lente-ui bovenop gelegd en mee gestoomd.

Bron

[b][u]Qin[/u][/b]

Serveertip

Lekker met gekookt of gestoomd rijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten