vegatariche pompoensoep met rode curry

  • Indonesisch, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 16-01-2013

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
* Twee eetlepels zonnebloemolie
* 4fijngehakte teentjes knoflook
* 5flashpompoenen
* 2liter groentebouillon (tabletten)
* 2 theelepel gemalen komijn
*2 theelepel citroensap
* zout en versgemalen zwarte peper

* 2 eetlepel korianderblaadjes
* 2 eetlepel muntblaadjes
* 2 mespunt kaneel
*4 el rode curry
1 gember
2 rode pepers zonder zaadjes
1 grote ui
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan
snijplank
koksmes bak
mixer.
magimix
oven

Bereidingswijze

doe de ui de gember de peper knoflook in de magimix en mix ze helemaal klein.
schil de pompoenen en snij de pompoen in stukjes en doe ze in een grote bak doe daar olijfolie over heen en zet ze in de oven ongeveer op 150graden op 10 minuten zodat de pompoen wat verkleurt.
als oven klaar is zet je de pan op met de ui mengsel en een beetje olie maak de ui glazig en doe dan de pompoen er in laat de pompoen effe pruttelen doe er dan water in en laat hem nog koken daarna haal de pan van vuur en met de mixer alles fijn pureren tot er geen stukjes meer in zitten (soort van egaal) zet dan weer op vuur maak nu de soep af kruiden peper zout en de bouillon naar eigen smaak en dan is de soep klaar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten