Nasi goreng

  • Chinees,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 16-01-2013
  • Nasi goreng

    Nasi goreng

    Nasi goreng

Kies voor een klassieker uit De oosterse keuken: een smaakvolle nasi goreng die je zo op tafel hebt staan.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen

1 hele Ui
2 hele Gele paprika
100 g Ham, gekookt, mager
4 klein(e) Lente-ui
1 koffielepel(s) Olijfolie
2 teentje(s) Knoflook
100 g Garnalen, Hollandse, bereid
300 g Rijst, witte, gekookt
5 koffielepel(s) Sojasaus
2 eetlepel(s) Ketjap
1 koffielepel(s) Sambal
1 middelgroot/middelgrote Ei
1 koffielepel(s) Kruidenmix
1 snufje Peper
1 snufje Zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Voorbereidingstijd: 10 min

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Snijd de paprika en de ham in reepjes. Snijd de lente-ui in schuine ringen.

Verhit de olie in een antiaanbakpan. Bak de geperste knoflook en de ui glazig aan. Voeg de ham, de garnalen, de lente-ui, de rijst en de paprika toe. Roerbak nog even kort door en breng op smaak met de sojasaus, de ketjap, de sambal, de Chinese kruiden en zout en peper.

Klop het ei los en roer het door de nasi tot het gaar en gestold is.

Bron

weight watchers

Laatste reacties

Tasja_C avatar
Tasja_C 25-01-2013

Hoi, ik wil je recept graag uitproberen alleen zijn een aantal ingredieenten niet duidelijk voor mij. -Welke`ketjap, welke sambal en welke kruidenmix heb ik nodig voor dit recept?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten