bananen brood
- Nederlands, Tussendoortje
- 60-120 min.
een lekkere gezonde zoete snack voor tussendoor
Ingrediënten 8 personen
250 gram bloem1theelepel bakpoeder
snufje zout
115 gram boter
115 gram bruine suiker
500 gram rijpe bananen
Benodigdheden
weegschaal2kommen
snijplank
mesje
oven
bak blik
Bereidingswijze
weeg 250 gram bloem af in een kom. doe bij de bloem de bakpoeder. weeg de bloem af doe dit in een stene schaaltje en zet de boter in de magnetron voor ongeveer 1 minuut zodat de boter gesmolte is. weeg de suiker af ineen aparte kom.
de boter mag door de suiker
doe 2 eieren in een bakje en contereer of er geen eierschilen in zitten.
de eieren mag bij de suiker mengsel.zorg voor dat het een egaal mengel is.doebij de ei de suiker mengel de bannan snij ze gelijk in stukjes. zorg dat alles goed door elkaar zit. doe de bloem er bij en doe dit in een bak blik. de oven mag 160graden 60 tot 65 minuten
Serveertip
leg er een bolletje vanille ijs op en dan heb je een lekkere dessert