bananen brood

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 60-120 min.

een lekkere gezonde zoete snack voor tussendoor

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
250 gram bloem
1theelepel bakpoeder
snufje zout
115 gram boter
115 gram bruine suiker
500 gram rijpe bananen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
weegschaal
2kommen
snijplank
mesje
oven
bak blik

Bereidingswijze

weeg 250 gram bloem af in een kom. doe bij de bloem de bakpoeder. weeg de bloem af doe dit in een stene schaaltje en zet de boter in de magnetron voor ongeveer 1 minuut zodat de boter gesmolte is. weeg de suiker af ineen aparte kom.
de boter mag door de suiker
doe 2 eieren in een bakje en contereer of er geen eierschilen in zitten.
de eieren mag bij de suiker mengsel.zorg voor dat het een egaal mengel is.doebij de ei de suiker mengel de bannan snij ze gelijk in stukjes. zorg dat alles goed door elkaar zit. doe de bloem er bij en doe dit in een bak blik. de oven mag 160graden 60 tot 65 minuten

Serveertip

leg er een bolletje vanille ijs op en dan heb je een lekkere dessert

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

19daanje90 avatar
19daanje90

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten