Erwtensoep

  • > 120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram groene erwten of spliterwten
2 1/4 liter water
12 à 15 gram zout
1 mergpijp of 100 gram rookspek
500 gram knieschijf of krabbetjes
250 gram prei
1/4 selderijknol
1 bosje selderij
(100 gram winterwortel)
peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De erwten wassen en met het water en het zout 12 à 24 uur laten weken.
De erwten met het weekwater, de mergpijp of het spek en het vlees aan de kook brengen en zachtjes laten koken tot het vlees en erwten gaar zijn (+/- 2 uur).
De mergpijp of het spek en het vlees uit de pan nemen.
Het grootste gedeelte van het vocht afschenken, maar bewaren.
De massa fijnstampen en al roerende langzaam verdunnen met de erwtenbouillon.
De schoongemaakte, gewassen en kleingesneden groenten toevoegen.
De soep +/- 20 minuten laten doorkoken onder nu en dan roeren.
Het merg uit het bot halen of het spek kleinsnijden, het vlees van bot ontdoen en kleinsnijden.
Merg of het spek en vlees en fijngesneden peterselie aan de soep toevoegen.

Bron

Het nieuwe kookboek

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

chimpie96 avatar
chimpie96

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten