1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Chinese 5 kruiden speklappen

Chinese 5 kruiden speklappen

  • Chinees,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 16-01-2013

Ingrediënten 6 personen


700 g speklappen, elk speklap in vier gesneden (zo 4 cm stukken)
1 e pinda of zonnebloemolie
3 sjalotten, fijn
2 teentjes knoflook, fijn
4 e lichte Chinese sojasaus
2 e oestersaus
1-2 t donker Chinese sojasaus (ook voor kleur)
50 g bruine suiker (als jij van zoet houd, doen jij er nog een schep bij)
200 ml kookvocht waar de speklap in gekook was (genoeg vocht dat vlees onder vocht staan)
2 hele steranijs
1 t Chinese 5 kruiden
lente-ui in diagonale plakjes gesneden voor garnering



Chinese 5 kruiden speklappen
Chinese 5 kruiden speklappen
Chinese 5 kruiden speklappen
Chinese 5 kruiden speklappen
Chinese 5 kruiden speklappen
Chinese 5 kruiden speklappen
Chinese 5 kruiden speklappen
Chinese 5 kruiden speklappen

Hoe dit zo lekker kan zijn, ongelofelijk! Een paar ingrediënten in de juiste combinatie en hoeveelheden en jij eet heerlijk!
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook speklappen met wat zout voor 5 min. en spoel ze erna in koud water af en laat uitlekken.
2. Bak speklappen in een 1/2 e olie tot aan alle kanten bruin en doen ze erna in een stoofpan.
3. Voeg een 1/2 e olie bij de bakvet en roerbak de sjalotten en knoflook tot het begint te kleuren.
4. Voeg nu overige ingrediënten toe en breng aan kook.
5. Voeg saus bij het vlees en smoor heel zachtjes voor 1-2 uur met deksel op pan en tot er een dik gebonden saus is gevormd.
6. Doen vlees op serveer schaal en garneer met lente-ui.

Serveertip

Serveren met gekookte of gestoomde rijst. Chinese zoetzure kool met chilisaus past er heel goed bij.

Bron

Proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (22)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top