Satésaus, zelfgemaakt

  • Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 15-01-2013
  • Satésaus, zelfgemaakt

    Satésaus, zelfgemaakt

    Satésaus, zelfgemaakt

Eigengemaakte satésaus die zoveel lekkerder smaakt dan gekochte! Aan te passen aan elke smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 el olijfolie
1 tl suiker
1 tl gemalen komijn
11/2 tl gemalen koriander
1 tl sambal
1 kleine ui, superfijn gesneden
1 teentje knoflook, superfijn gesneden
3 el pindakaas met stukjes (of meer indien nodig)
150 ml groentebouillon
scheutje ketjap manis
1 tl maggi
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
steelpan of diepe koekenpan

Voorbereiding

Ui en knoflook superfijn snipperen

Bereidingswijze

• Verhit de olijfolie in een steelpan (met anti-aanbaklaag).
• Laat de suiker voorzichtig karameliseren. Pas op dat het niet verbrand!
• Voeg komijn, koriander toe maar zonder dat het op de suiker/ karamel komt. Tegelijkertijd karameliseert de suiker verder en gaan de specerijen heerlijk geuren. Voeg dan de ui toe en roer alles goed door elkaar. Laat de ui fruiten totdat er lichtbruine randjes ontstaan.
• Voeg de sambal en knoflook toe en laat nog even meebakken.
• Voeg nu de pindakaas toe en laat zachtjes smelten.
• De bouillon mag nu voorzichtig toegevoegd worden. Roer alles tot een mooie saus. Mocht de saus te dik worden dan mag er nog wat water toegevoegd worden. Mocht de saus te dun uitgevallen zijn dan mag er nog wat pindakaas bij.
• Tot slot mag de ketjap en de maggi erbij. De kleur wordt hier ook nog iets intenser van.

Serveertip

Zie ook mijn blog:
www.vandaaggaikbeginnen.blogspot.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten