1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Bitterkoekjes
  6. Warme perziken gevuld met bitterkoekjes

Warme perziken gevuld met bitterkoekjes

  • Italiaans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-01-2013

Ingrediënten 2 personen


4 bitterkoekjes
3 el amaretto (amandellikeur)
2 rijpe perziken
1 dl zoete witte wijn
25 gr geschaafde amandelen
2 el poedersuiker


Verder heb je nodig


Oven


Warme perziken gevuld met bitterkoekjes
Warme perziken gevuld met bitterkoekjes

Echt Italiaans vanille-ijs smaakt het lekkerst bij dit typisch Italiaans dessert. U kunt ook de helft van de bitterkoekjes vervangen door chocoladebatons.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Knip de bitterkoekjes in stukjes en week ze ca 10 minuten in de amaretto. Dompel de perziken 10 tellen in kokend water, spoel ze met koud water af en verwijder de velletjes. Halveer de vruchten en verwijder de pitten. Zet de perziken naast elkaar in een laag ovenschaaltje en schenk de wijn eromheen. Schep de bitterkoekjes en de helft van de amandelen door elkaar. Vul de holtes van de perziken met het bitterkoekjesmengsel. Strooi de rest van de amandelen en 1 el poedersuiker erover. Laat de perziken in het midden van de oven in ca 20 minuten mooi goudbruin en zacht worden. Verdeel de perziken op twee borden en strooi de rest van de poedersuiker erover.

Bron

De nieuwe kijk op koken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top