Broodje gyros met salade van rode kook en schapenkaas

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-01-2013
  • Broodje gyros met salade van rode kook en schapenkaas

    Broodje gyros met salade van rode kook en schapenkaas

    Broodje gyros met salade van rode kook en schapenkaas

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 rode ui
12 takjes peterselie
400g rode kool
250 gyros
4 pitabroodjes
40g schapenkaas
3el olijfolie
1,5el witte balsamicoazijn
2tl honing
Peper en zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Saladekom
Wok of hapjespan
Mengkom
Broodrooster of oven

Bereidingswijze

1. Pel de rode ui en snijd in halve ringen. Was de peterselie en snijd zowel de steel als het blad fijn. Meng de helft van de rode ui, de peterselie en de gesneden rode kool in de saladekom.

2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de andere helft van de ui in 1 minuut glazig. Voeg de gyros toe en bak het geheel 5-6 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3. Meng ondertussen in een mengkom de overig olijfolie, witte balsamicoazijn, honing, peper en zout tot een dressing en zet deze apart.

4. Rooster de pitabroodjes 2 minuten in de broodrooster of bak ze in een oven op 200 graden 3-4 minuten.

Serveertip

5. Meng de dressing door de koolsalade, verdeel de slalade over de borden en brokkel de schapenkaas er overheen. Schep de gyros in de pitabroodjes en serveer deze naast de salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten