Pittige kabeljauwsoep met prei, venkel en knoflookbroodjes

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-01-2013
  • Pittige kabeljauwsoep met prei, venkel en knoflookbroodjes

    Pittige kabeljauwsoep met prei, venkel en knoflookbroodjes

    Pittige kabeljauwsoep met prei, venkel en knoflookbroodjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien
2 rode pepers
1 venkel
8 pitabroodjes
500g kabeljauwfilet
400g prei
4 tenen knoflook
2 blikken gepelde tomaten
200ml kokosmelk
800ml visbouillon
1el olijfolie
2el roomboter
4tl gedroogde peterselie
Peper en zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vergiet
Soeppan
Mengkom

Voorbereiding

1. Kook water en bereid de visbouillon door het benodigde aantal bouillonblokjes op te lossen in kokend water. Pel de ui en de knoflook en snijd beide fijn. Gebruik eventueel een pers voor de knoflook. Snijd de rode pepers doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Snijd de venkel in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en snijd in plakken. Snijd de prei in ringen en was deze grondig in de vergiet. Snijd de kabeljauwfilet in blokjes.

Bereidingswijze

2. Verhit de olijfolie in de soeppan en fruit de ui, de helft van de knoflook en de rode peper 2 minuten. Schenk de visbouillon en de gepelde tomaten in de pan. Voeg de prei, venkel en gedroogde peterselie toe, dek het geheel af en breng aan de kook.

3. Voeg wanneer de soep kookt de kabeljauwfilet en de kokosmelk toe. Breng op smaak met peper en zout en kook het geheel nog 5 minuten.

4. Rooster de pitabroodjes in de broodrooster of de oven en snijd deze doormidden. Meng in de mengkom de roomboter, de rest van de fijngesneden knoflook en peper en zout naar smaak. Besmeer de binnenkant van de pitabroodjes met de knoflookboter.

Serveertip

5. Verdeel de soep over de borden en serveer de knoflookbroodjes ernaast.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten