Hutspot Speciaal
- Nederlands,
- 30-60 min.
Een hele lekkere variant op onze vertrouwde wortelstamp met worst of spek! Gisteren gemaakt en dit smaakt naar vaker!!!
Ingrediënten 4 personen
1 kg aardappelen (in parten)500 gr winterwortels (geschrapt, in ringen)
500 gr uien (schoongemaakt, in halve ringen)
400 gr gehakt (hoh of runder, is naar eigen smaak)
2 el ketjap manis (als je van zoeter houd, doe je iets meer)
2 tl sambal oelek (of meer als je van pittiger houdt)
75 gr geraspte jong belegen kaas
peper en zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 612,05 kcal |
Koolhydraten | 67,39 g |
Eiwitten | 32,24 g |
Vetten | 21,07 g |
Benodigdheden
Kookpan, koekenpan, ovenschaal (ingevet), pureestamperVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 200grC.
Bereidingswijze
Kook de aardappels, wortels en uien ca 20 minuten tot ze lekker gaar zijn en giet af.
Bak intussen het gehakt rul (maar niet te fijn, het moet wel proefbaar blijven) en kruid dit met de ketjap, sambal, peper en zout tot het naar smaak pittig genoeg is.
Stamp de aardappelen, wortels en uien fijn (maak eventueel wat luchtiger met wat melk en boter) en meng het gehakt door het geheel zodat het goed vermengd is met elkaar.
Schep het geheel in de ovenschaal, strooi de kaas erover en zet de schaal ca 25 minuten in de oven tot de kaas mooi goudbruin gegratineerd is.
PS: Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het gehakt apart onder in de ovenschaal te doen en daarover de stamp en kaas te verdelen, dat is natuurlijk naar eigen smaak. Maar op deze manier trekken alle smaken lekker door en wordt het een smeuiiger geheel!!
Bron
Manuela uit Brouwershaven, in Boodschappen van EM-TE
Serveertip
De schaal op tafel en lekker scheppen, is echt heel erg lekker!