Sop tomaat (Indische tomatensoep)
- Indonesisch,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 14-01-2013
Voor gerecht.
Ingrediënten 4 personen
10 rijpe tomaten3 dl water
3 dl bouillon bij voorkeur kippenbouillon.
boter
1 teen knoflook
1 ui
Boemboes
1 tl. peper
1 tl. kruidnagelen
1 st. laos
zout naar smaak
1 tl. goela djawa
Benodigdheden
pan, koekenpan en roerzeefVoorbereiding
dompel de tomaten onder in kokend water tot de velletjes scheuren en dan ontvellen en snijd ze fijn.
ui en knoflook fijn snijden.
Bereidingswijze
Voeg de tomaten toe aan de bouillon en water en laat dit 5 tot 8 min. sudderen.
fruit de ui en de knoflook samen met de Boemboes in de boter. Voeg dan toe aan de tomaten en de bouillon tegelijk met het zout.
Zeef de soep. Breng ze daarna opnieuw aan de kook. Wanneer de soep nog heel even gekookt heeft is ze klaar om geserveerd te worden.
Bron
Het Indonesisch kkokboek van A tot Z
Serveertip
Heerlijk voorgerecht voor een Indische rijsttafel
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties