Sop tomaat (Indische tomatensoep)

  • Indonesisch,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-01-2013

Voor gerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
10 rijpe tomaten
3 dl water
3 dl bouillon bij voorkeur kippenbouillon.
boter
1 teen knoflook
1 ui

Boemboes

1 tl. peper
1 tl. kruidnagelen
1 st. laos
zout naar smaak
1 tl. goela djawa
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan, koekenpan en roerzeef

Voorbereiding

dompel de tomaten onder in kokend water tot de velletjes scheuren en dan ontvellen en snijd ze fijn.
ui en knoflook fijn snijden.

Bereidingswijze

Voeg de tomaten toe aan de bouillon en water en laat dit 5 tot 8 min. sudderen.
fruit de ui en de knoflook samen met de Boemboes in de boter. Voeg dan toe aan de tomaten en de bouillon tegelijk met het zout.
Zeef de soep. Breng ze daarna opnieuw aan de kook. Wanneer de soep nog heel even gekookt heeft is ze klaar om geserveerd te worden.

Bron

Het Indonesisch kkokboek van A tot Z

Serveertip

Heerlijk voorgerecht voor een Indische rijsttafel

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten