1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Sop tomaat (Indische tomatensoep)

Sop tomaat (Indische tomatensoep)

  • Indonesisch,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-01-2013

Ingrediënten 4 personen


10 rijpe tomaten
3 dl water
3 dl bouillon bij voorkeur kippenbouillon.
boter
1 teen knoflook
1 ui

Boemboes

1 tl. peper
1 tl. kruidnagelen
1 st. laos
zout naar smaak
1 tl. goela djawa


Verder heb je nodig


Pan, koekenpan en roerzeef


Voor gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Dompel de tomaten onder in kokend water tot de velletjes scheuren en dan ontvellen en snijd ze fijn.
ui en knoflook fijn snijden.

Bereidingswijze

Voeg de tomaten toe aan de bouillon en water en laat dit 5 tot 8 min. sudderen.
fruit de ui en de knoflook samen met de Boemboes in de boter. Voeg dan toe aan de tomaten en de bouillon tegelijk met het zout.
Zeef de soep. Breng ze daarna opnieuw aan de kook. Wanneer de soep nog heel even gekookt heeft is ze klaar om geserveerd te worden.

Serveertip

Heerlijk voorgerecht voor een Indische rijsttafel

Bron

Het Indonesisch kkokboek van A tot Z



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Hanny15


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Hanny15
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top