Kerrie telor
- Indonesisch, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 14-01-2013
Bijgerecht voor de Indische rijsttafel.
Ingrediënten
6 tot 8 hard gekookte eieren.1 ui
4 tenen knoflook
2 rode pepers
2 blaadjes djeroek poeroet
2 blaadjes Daun salam
1/2 blok santen
2 eetlepels archide olie
zout
3 dl water
1 th. koenjit
4 cm sereh
1/2 theelepel peper
1 theelepel trassi
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1489,78 kcal |
Koolhydraten | 34,77 g |
Eiwitten | 54,29 g |
Vetten | 125,35 g |
Benodigdheden
PanVoorbereiding
ui snipperen
peper in grove stukke snijden.
Bereidingswijze
Bak de ui en knoflook, kruiden en het zout in de olie lichtbruin. vermeng de santen met het water en voeg dit ook toe, evenals de peper salam en djeroet poeroet.
Kook het geheel tot de kerrie gebonden is. U moet wel af en toe roeren. Tenslotte voegt u de eieren toe, die u even meekookt.
Bron
Het Indonesisch kkokboek van A tot Z
Serveertip
Heerlijk bij een Indische rijsttafel
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties