Kerrie telor

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-01-2013
  • Kerrie telor

    Kerrie telor

    Kerrie telor

Bijgerecht voor de Indische rijsttafel.

Deel dit recept

Ingrediënten
6 tot 8 hard gekookte eieren.
1 ui
4 tenen knoflook
2 rode pepers
2 blaadjes djeroek poeroet
2 blaadjes Daun salam
1/2 blok santen
2 eetlepels archide olie
zout
3 dl water
1 th. koenjit
4 cm sereh
1/2 theelepel peper
1 theelepel trassi
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan

Voorbereiding

ui snipperen
peper in grove stukke snijden.

Bereidingswijze

Bak de ui en knoflook, kruiden en het zout in de olie lichtbruin. vermeng de santen met het water en voeg dit ook toe, evenals de peper salam en djeroet poeroet.
Kook het geheel tot de kerrie gebonden is. U moet wel af en toe roeren. Tenslotte voegt u de eieren toe, die u even meekookt.

Bron

Het Indonesisch kkokboek van A tot Z

Serveertip

Heerlijk bij een Indische rijsttafel

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten