Ajam Besengeh

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 14-01-2013
  • Ajam Besengeh

    Ajam Besengeh

    Ajam Besengeh

Heerlijk bij gerecht bij een Indische rijsttafel.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kilo kip ik heb drumsticks gebruikt
1 á 1 1/2 dl arachide olie
2 middel grote uien
3 teentjes knoflook
1/2 eetl.assem
2 á 3 dl water
1/4 blokje santen

Boemboes

3 fijngehakte kemirienootjes
2 blaadjes salam
2 blaadjes djeroek poeroet
1 spriet sereh
2 plakjes laos
2 theelepels koenjit
2 theelepels ketoembar
1 theelepel djinten
1 theelepel trassi
2 theelepels goela djawa
zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 3014,98 kcal
Koolhydraten 42,97 g
Eiwitten 196,64 g
Vetten 226,16 g
Benodigdheden
Braadpan

Voorbereiding

Maak de kip schoon en snijd die in 5 á 6 stukken.
snijd de ui en knoflook fijn.

Bereidingswijze

fruit de ui en knoflook in de olie glazig, voeg de boemboes toe en fruit die even mee. Voeg daarna de kip erbij en braad die heel even om en om lichtbruin. Los de assem op in water en blus het geheel hiermee. Laat de kip ongeveer een half uur sudderen, doe de santen erbij en laat die smelten. Voeg eventueel water toe en laat de kip nog een half uur sudderen. verwijder voor het opdienen de blaadjes, Sereh en laos.

Bron

De echte indische keuken van Ciska cress

Serveertip

heerlijk bij een Indische rijsttafel

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten