Ajam Besengeh
- Indonesisch, Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 14-01-2013
Heerlijk bij gerecht bij een Indische rijsttafel.
Ingrediënten
1 kilo kip ik heb drumsticks gebruikt1 á 1 1/2 dl arachide olie
2 middel grote uien
3 teentjes knoflook
1/2 eetl.assem
2 á 3 dl water
1/4 blokje santen
Boemboes
3 fijngehakte kemirienootjes
2 blaadjes salam
2 blaadjes djeroek poeroet
1 spriet sereh
2 plakjes laos
2 theelepels koenjit
2 theelepels ketoembar
1 theelepel djinten
1 theelepel trassi
2 theelepels goela djawa
zout naar smaak
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 3014,98 kcal |
Koolhydraten | 42,97 g |
Eiwitten | 196,64 g |
Vetten | 226,16 g |
Benodigdheden
BraadpanVoorbereiding
Maak de kip schoon en snijd die in 5 á 6 stukken.
snijd de ui en knoflook fijn.
Bereidingswijze
fruit de ui en knoflook in de olie glazig, voeg de boemboes toe en fruit die even mee. Voeg daarna de kip erbij en braad die heel even om en om lichtbruin. Los de assem op in water en blus het geheel hiermee. Laat de kip ongeveer een half uur sudderen, doe de santen erbij en laat die smelten. Voeg eventueel water toe en laat de kip nog een half uur sudderen. verwijder voor het opdienen de blaadjes, Sereh en laos.
Bron
De echte indische keuken van Ciska cress
Serveertip
heerlijk bij een Indische rijsttafel
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties