1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Ajam Besengeh

Ajam Besengeh

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-01-2013

Ingrediënten


1 kilo kip ik heb drumsticks gebruikt
1 á 1 1/2 dl arachide olie
2 middel grote uien
3 teentjes knoflook
1/2 eetl.assem
2 á 3 dl water
1/4 blokje santen

Boemboes

3 fijngehakte kemirienootjes
2 blaadjes salam
2 blaadjes djeroek poeroet
1 spriet sereh
2 plakjes laos
2 theelepels koenjit
2 theelepels ketoembar
1 theelepel djinten
1 theelepel trassi
2 theelepels goela djawa
zout naar smaak


Verder heb je nodig


Braadpan


Ajam Besengeh
Ajam Besengeh

Heerlijk bij gerecht bij een Indische rijsttafel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de kip schoon en snijd die in 5 á 6 stukken.
snijd de ui en knoflook fijn.

Bereidingswijze

Fruit de ui en knoflook in de olie glazig, voeg de boemboes toe en fruit die even mee. Voeg daarna de kip erbij en braad die heel even om en om lichtbruin. Los de assem op in water en blus het geheel hiermee. Laat de kip ongeveer een half uur sudderen, doe de santen erbij en laat die smelten. Voeg eventueel water toe en laat de kip nog een half uur sudderen. verwijder voor het opdienen de blaadjes, Sereh en laos.

Serveertip

Heerlijk bij een Indische rijsttafel

Bron

De echte indische keuken van Ciska cress



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Hanny15


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Hanny15
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top