AppelflanTaart
- Belgisch,
- 30-60 min.
- Geplaatst op 13-01-2013
dit is een heel lekker receptje,die niet veel moeite of centjes kost.
Ingrediënten
1vel bladerdeeg-2 grote vaste appels-2eieren-2dl room-75gr suiker-2pakjes vanillesuiker-50gr vanillepoeder-abricozeconfituurVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1289,65 kcal |
Koolhydraten | 167,13 g |
Eiwitten | 21,66 g |
Vetten | 57,47 g |
Benodigdheden
bakvorm-ovenBereidingswijze
bekleed je bakvorm met het bakpapier en bladerdeeg,prik er gaatjes in en bestrijk een laag met abricoconfituur,
Shil de appels en snij in schijfjes.Schik de apels op de confituur.
Klop de eieren met de suiker,vanillesuiker,room en vanillepoeder goed los,(mocht er klontjes zijn met de staafmixer) en giet over de appelschijfjes.
Bak ongeveer een 35 a 40minutjes op 200graden
Ontvorm en laat afkoelen op een rooster
Ter afwerking kan je bestrijken met wat confituur om te glanzen of afwerken met amandelnootjes
Vervolgens zet je een kopje koffie of thee en..Smullen maar :)
Bron
yunomi
Serveertip
je kan ev wat amandelpoeder over de appeltjes strooien voor het eiermengsel
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties