Pangsit

  • Indonesisch, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-01-2013
  • Pangsit

    Pangsit

    Pangsit

  • Pangsit

    Pangsit

    Pangsit

In de Indonesische keuken zijn de indische hapjes een absolute must. Op verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden worden altijd schalen vol indische snacks zoals pasteitjes, loempia of risolles gepresenteerd.
Hieronder een lekker recept van pangsit. Pangsit is eigenlijk een chinees recept, maar in de indische keuken zul je het ook vaak aantreffen. Bovendien is de pangsitvulling van dit recept indisch/chinees.

Deel dit recept

Ingrediënten
á 2 pakken pangsitvellen (verkrijgbaar bij de toko).Hebben ze geen pangsitvellen, neem dan loempiavellen en snijd elk vel in vier gelijke stukken.
150 gram rundergehakt
150 gram garnalen (fijngehakt)
4 teentjes knoflook (fijngesnipperd)
2 eetl. prei (fijngesneden)
2 eetl. selderij (fijngesneden)
peper en zout
olie
zonnebloemolie
Water en bloem voor meelpapje (dient als plakmiddel)

Gembersausje
¼ ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook
2 grote eetl. tomatenketchup/puree
1 eetl. ketjap
1 eetl. gember, fijngesneden
rietsuiker of een stukje gula djawa en eventueel stukjes ananas op siroop
azijn
stukje rode peper

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Rundergehakt samen met de fijngehakte garnalen in wat olie fruiten.
Dan de gesnipperde knoflook en fijngesneden prei toevoegen en even mee laten bakken.
Vervolgens de selderij, peper en zout erbij doen, het geheel goed door elkaar mengen. Vuur uitdoen en laten afkoelen. (het overtollige vet afgieten)
Leg op elk pangsitvelletje een opgehoopte dessertlepel vulling.


Vouw de velletjes in een driehoek dicht en plak ze met het meelpapje vast. Even aandrukken.
De 2 punten van dit driehoekje – links en rechts- vouw je achterwaarts en plak je weer dicht met het meelpapje.
In ruim olie bakken.

Gembersausje

Bak de ui en knoflook in wat olie. Voeg tomatenketchup/puree, ketjap en de gember toe.
Op smaak maken met suiker, zout, azijn en peper. Eventueel iets verdunnen met water. In plaats van verse gember kun je ook gember op siroop gebruiken.


Wat heerlijk is; kleine stukje ananas in de saus doen en zoet maken met de ananassiroop.

Wordt oa. gebruikt met pangsit goring of gewoon met een stukje gebakken vlees, babi pangang











Bron

Roys Indo site

Serveertip

serveren met een zoetzure gembersausje.

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 20-01-2013

Hoi Joyce. Ik neem deze van je mee ik denk dat deze wel lekker is samen met mijn thaise loempiaatjes en viskoekjes. Het is allemaal Oosters en dus lekker. Groetjes van Wilmie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten