1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Witte chocolademousse met aardbeien en wasabi

Witte chocolademousse met aardbeien en wasabi

Door: Joyce1956

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-01-2013

Ingrediënten 6 personen


Voor de witte-chocolademousse
2 blaadjes gelatine
500 ml slagroom
300 g witte chocolade, in stukjes
voor de witte-chocoladeganache met wasabi
150 ml slagroom
15 g wasabipoeder
140 g witte chocolade, in stukjes
voor de aardbeienpuree
400 g aardbeien, in kleine stukjes
40 g poedersuiker
het sap van ½ citroen


Verder heb je nodig


Mixer

Witte chocolademousse met aardbeien en wasabi
Witte chocolademousse met aardbeien en wasabi

Opmerking
Gebruik voor een strikt vegetarische versie van dit recept agar-agar in plaats van gelatine.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat voor de witte-chocolademousse de gelatine weken in koud water. Doe 200 ml slagroom in een pan en breng tegen de kook aan. Roer er de geweekte gelatine door tot die gesmolten is. Giet het mengsel dan in een kom met de witte chocolade. Roer glad en laat dan in 8 tot 10 minuten tot kamertemperatuur afkoelen.

Klop de overgebleven slagroom met een garde of elektrische handmixer tot stijve pieken. Spatel de room losjes door de witte-chocoladecrème.

Vul de glazen voor een derde met de witte-chocolademousse. Zet de glazen dan minstens 40 minuten in de koelkast.

Doe voor de ganache de slagroom en wasabi in een pan op matig vuur en breng aan de kook. Giet het kokende mengsel in een kom over de witte chocolade en meng tot een glad mengsel (ganache). Giet een dun laagje ganache over de stevige mousse. Zet de glazen minstens 20 minuten terug in de koelkast.

Doe de aardbeistukjes in een kom en prak ze met de poedersuiker, het citroensap en 2 eetlepels water losjes met een vork tot een grof, iets vloeibaar mengsel. Schep net voor het serveren de aardbeienpuree in een dikke laag in de glazen.

Bron

`Heerlijke chocolade uit een glas`,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top