hollandse botervlinders

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-05-1999

(ca 20 stuks), krokante koekjes van bladerdeel bestrooid met suiker en kaneel

Deel dit recept

Ingrediënten
4 plakjes diepvries roomboter bladerdeeg, ontdooid, 50 gr. kristalduiker, 1 tl kaneel, 2 el gesmolten boter of margarine
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplaat, ingevet

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 220 gr. C.

Bereidingswijze

Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot lap van /- 20 x 20 cm. Suiker en kaneel mengen. Deegplak met boter bestrijken en met suikermengsel bestrooien. Deegplak vanaf 2 zijkanten naar het midden rollen als een soort vlinder. Opgerold deeg in 20 plakjes van /- 1 cm dik snijden. Vlinders op bakplaat leggen en in midden van oven in 15-20 min. lichtbruin en krokant bakken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten