zalm met geurige kruiden
- Aziatisch,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 11-01-2013
Goed voor de slanke lijn en toch erg lekker
Ingrediënten 2 personen
300 gr. Zalmfilet zonder vel1 ½ el arachide olie of zonnebloemolie
15gr. Koude boter, in blokjes gesneden.
Marinade:
1 bos citroengras (sereh)
1 el sojasaus
125ml sinaasappelsap
1 el verse dille, fijn gesneden
1 el verse basilicum, fijn gesneden
1 thl verse gemberwortel, geraspt
1knoflookteentje, geperst
zout en peper
Voorbereiding
2 uur marineren
Bereidingswijze
Bereid de marinade. Pel de buitenste laag van de citroengras en snij het witte bolletje fijn.
Meng de citroengras met de sojasaus, het sinaasappelsap, de helft van de dille en de helft`
van de basilicum, de gember en knoflook door elkaar. Voeg daarna naar smaak zout en peper toe. Snijd
de zalmfilet in repen van 2 ½ breed en 7 ½ cm lang.Leg deze in een schaal (geen metalen) en schenk er
de marinade over, draai de zalm om opdat alle kanten met de marinade bedekt zijn.
Bedek de schaal en zet 2 uur in de ijskast.
Haal de zalm uit de marinade (bewaar deze) en dep droog. Verhit een grote koekenpan met dikke bodem
op een middelhoog vuur, doe de zalm in de pan en bak deze in 2 à 3 minuten aan beide kanten.
Leg de zalm op de borden. Giet de marinade in de pan, breng aan de kook. Laat 2 minuten sudderen. Doe
een voor een de blokjes boter erbij. Schep de saus over de zalm en strooi de overgebleven dille en basilicum erover.
Eten met witte rijst
Bron
? en toen aangepast
Serveertip
met witte rijst
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties