zalm met geurige kruiden

  • Aziatisch,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-01-2013
  • zalm met geurige kruiden

    Zalm met geurige kruiden

    Zalm met geurige kruiden

Goed voor de slanke lijn en toch erg lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 gr. Zalmfilet zonder vel

1 ½ el arachide olie of zonnebloemolie

15gr. Koude boter, in blokjes gesneden.



Marinade:



1 bos citroengras (sereh)

1 el sojasaus

125ml sinaasappelsap

1 el verse dille, fijn gesneden

1 el verse basilicum, fijn gesneden

1 thl verse gemberwortel, geraspt

1knoflookteentje, geperst

zout en peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

2 uur marineren

Bereidingswijze

Bereid de marinade. Pel de buitenste laag van de citroengras en snij het witte bolletje fijn.

Meng de citroengras met de sojasaus, het sinaasappelsap, de helft van de dille en de helft`

van de basilicum, de gember en knoflook door elkaar. Voeg daarna naar smaak zout en peper toe. Snijd

de zalmfilet in repen van 2 ½ breed en 7 ½ cm lang.Leg deze in een schaal (geen metalen) en schenk er

de marinade over, draai de zalm om opdat alle kanten met de marinade bedekt zijn.

Bedek de schaal en zet 2 uur in de ijskast.



Haal de zalm uit de marinade (bewaar deze) en dep droog. Verhit een grote koekenpan met dikke bodem

op een middelhoog vuur, doe de zalm in de pan en bak deze in 2 à 3 minuten aan beide kanten.



Leg de zalm op de borden. Giet de marinade in de pan, breng aan de kook. Laat 2 minuten sudderen. Doe

een voor een de blokjes boter erbij. Schep de saus over de zalm en strooi de overgebleven dille en basilicum erover.



Eten met witte rijst

Bron

? en toen aangepast

Serveertip

met witte rijst

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten