Hartige plaattaart

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 11-01-2013
  • Hartige plaattaart

    Hartige plaattaart

    Hartige plaattaart

Deel dit recept

Ingrediënten


Diepvries bladerdeeg
• 2 ons katenspek
• Ui
• 3 eieren
• Roomkaas
• Crème fraiche of slagroom
• Geraspte kaas
• Eventueel een uitgeknepen teen knoflook
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

• oven voorverwarmen op 200 graden

Bereidingswijze


Bereiding:

• leg de ontdooide plakjes bladerdeeg over elkaar heen op een ingevette ovenplaat
• leg hierop het katenspek
• meng de 3 eieren, de roomkaas en de crème fraiche of slagroom en voeg naar smaak zout en peper toe en eventueel fijngesneden of uitgeknepen knoflook( niet te veel! )
• naar smaak kaas er over raspen
• giet dit mengsel over het katenspek heen en plaats de plaat in het midden van de voorverwarmde oven.
• bak de taart ca. 30 minuten goudbruin
• als taart afgekoeld is in stukken snijden en serveren

Vegetarisch alternatief (zonder katenspek)
• Champignons
• Gesnipperde uien

Bron

vriendin

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 07-03-2015

nog steeds geen smaak van spek

Anne1955 avatar
Anne1955 07-03-2015

Antoinette: gefrituurde (dus knapperig geworden) pittige tahoereepjes?

will_s avatar
will_s 07-03-2015

Antoinette.Wat dacht je van vegetarische spekreepjes Groetjes Willeke.

Cecileg avatar
Cecileg 07-03-2015

Ik zou het toch eens proberen met gerookte kip. Volgens mij gaat dat ook lekker smaken. Lieve groet Cecile

deonart avatar
deonart 07-03-2015

Antoinette er is volgens mij geen alternatief voor spek, sla gewoon deze recept over ... of gebruik gerookt runderplakjes, maar dan word het wel iets heel anders

AntoinetteFrijlink avatar
AntoinetteFrijlink 07-03-2015

Ik eet geen varkensvlees, wat raad je aan als alternatief voor de spek?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten