Aziatisch gebakken kip uit oven
- Aziatisch,
- > 120 min.
Met komijnpoeder door marinade, krijgt deze marinade een net andere smaak dan de typisch Zuid-Oost Aziatische smaak.
Goh... wat was dat lekker!!
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)
Ingrediënten 4 recipe.people
4 kippenbouten, in stukjes of kippenvleugels zonder puntjesVOOR MARINADE:
1 e komijnpoeder
1/2-1 t chilipoeder
zwarte peper
zout
2 cm verse gember, fijn
1 e rijstwijn of droge sherry
1 e lichte Chinese sojasaus
1 t donker Chinese sojasaus
1 e oestersaus
1 t suiker
1-2 e pindaolie om dit goed smeerbaar te maken
olie voor invetten van ovenschaal
honing voor glaceren
Bereidingswijze
1. Meng marinade ingrediënten en verf kip in ermee erna word kip voor 2 uur gemarineerd.
2. Doen 1 e olie in een ovenschaal en verdeel stukjes kip over schaal.
3. Bak kip tot gaar en goudbruin van kleur (200*C voor 3/4 uur) waarbij jij dit de laatste 20 min. insmeren met honig. Keer kip wel een paar keer zodat dit alle kanten bruin en krokant worden.
Bron
Proeven en experimenteren