Aziatisch gebakken kip uit oven

  • Aziatisch,
  • > 120 min.
  • Aziatisch gebakken kip uit oven

    Aziatisch gebakken kip uit oven

    Aziatisch gebakken kip uit oven

  • Aziatisch gebakken kip uit oven

    Aziatisch gebakken kip uit oven

    Aziatisch gebakken kip uit oven

  • Aziatisch gebakken kip uit oven

    Aziatisch gebakken kip uit oven

    Aziatisch gebakken kip uit oven

Met komijnpoeder door marinade, krijgt deze marinade een net andere smaak dan de typisch Zuid-Oost Aziatische smaak.

Goh... wat was dat lekker!!
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 kippenbouten, in stukjes of kippenvleugels zonder puntjes

VOOR MARINADE:
1 e komijnpoeder
1/2-1 t chilipoeder
zwarte peper
zout
2 cm verse gember, fijn
1 e rijstwijn of droge sherry
1 e lichte Chinese sojasaus
1 t donker Chinese sojasaus
1 e oestersaus
1 t suiker
1-2 e pindaolie om dit goed smeerbaar te maken
olie voor invetten van ovenschaal

honing voor glaceren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Meng marinade ingrediënten en verf kip in ermee erna word kip voor 2 uur gemarineerd.
2. Doen 1 e olie in een ovenschaal en verdeel stukjes kip over schaal.
3. Bak kip tot gaar en goudbruin van kleur (200*C voor 3/4 uur) waarbij jij dit de laatste 20 min. insmeren met honig. Keer kip wel een paar keer zodat dit alle kanten bruin en krokant worden.

Bron

Proeven en experimenteren

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten