Aziatisch gebakken kip uit oven
- Aziatisch,
- > 120 min.
- Geplaatst op 11-01-2013
Met komijnpoeder door marinade, krijgt deze marinade een net andere smaak dan de typisch Zuid-Oost Aziatische smaak.
Goh... wat was dat lekker!!
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)
Ingrediënten 4 personen
4 kippenbouten, in stukjes of kippenvleugels zonder puntjesVOOR MARINADE:
1 e komijnpoeder
1/2-1 t chilipoeder
zwarte peper
zout
2 cm verse gember, fijn
1 e rijstwijn of droge sherry
1 e lichte Chinese sojasaus
1 t donker Chinese sojasaus
1 e oestersaus
1 t suiker
1-2 e pindaolie om dit goed smeerbaar te maken
olie voor invetten van ovenschaal
honing voor glaceren
Bereidingswijze
1. Meng marinade ingrediënten en verf kip in ermee erna word kip voor 2 uur gemarineerd.
2. Doen 1 e olie in een ovenschaal en verdeel stukjes kip over schaal.
3. Bak kip tot gaar en goudbruin van kleur (200*C voor 3/4 uur) waarbij jij dit de laatste 20 min. insmeren met honig. Keer kip wel een paar keer zodat dit alle kanten bruin en krokant worden.
Bron
Proeven en experimenteren
Laatste reacties
Dit was heerlijk. Al een tijdje geleden bewaard maar nu eindelijk gemaakt . Komt zeker vaker op tafel. Deon bedankt. Groetjes Marianne
l :ijkt mij heel lekker, ik ga het eerdaags maken. Groet, Aad.
Dit ziet er zeker lekker uit en neem het zeker mee in mijn kookboek. Groetjes Tonia.
Wat ziet dit er lekker uit Deon! Neem ik graag mee naar mijn eigen kookboek. Bedankt, Petra
Ziet er heerlijk uit Deon, bedankt voor dit recept. Groetjes, Louise
Lekker die kip Deon, schuif maar door, weet ik wel raad mee. Groet Alex.