Hartige gekruide pannenkoeken met kip,champignons en olijven

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 11-01-2013
  • Hartige gekruide pannenkoeken met kip,champignons en olijven

    Hartige gekruide pannenkoeken met kip,champignons en olijven

    Hartige gekruide pannenkoeken met kip,champignons en olijven

Ook wel eens lekker; hartige pannenkoeken gevuld
met een kruidig mengsel van kipfilets,champignons,
tomaat en olijven......

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor de pannenkoeken:

4 eieren;
250 gram bloem;
50 cl. melk;
zout, peper en wat kerriepoeder naar smaak;
wat fijngehakte verse koriander.

Voor de vulling:

500 gram kipfilets;
1 blikje champignons;
1 blik met 500 gram gepelde tomaten;
2 uien;
2 tenen knoflook;
1 scheut olijfolie;
zout en peper naar smaak;
100 gram ontpitte groene olijven;
wat fijngehakte verse koriander.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Mix alle ingrediënten voor de pannenkoeken door
elkaar.
Laat het 1 uur rusten.
Bak dunne pannenkoeken van het mengsel totdat
het beslag op is.
Houd apart.

Maak dan de vulling.
Snijd de kipfilets in kleine blokjes en hak de uien
fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak daarin
de kipstukjes en de gehakte ui aan.
Roer af en toe terwijl het bakt.
Maal de gepelde tomaten uit blik samen met de
tenen knoflook fijn in een keukenmachine.
Voeg dat toe aan de gebakken kipstukjes en ui.
Breng aan de kook, zet het gas laag en laat ongeveer
15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
Af en toe omroeren.
Voeg peper en zout naar smaak toe en de uitgelekte
champignons en de groene (plakjes) olijven.
Warm alles even goed door in de saus en eindig met
de fijngehakte verse koriander.
Roer alles nog even goed door zodat alles goed vermengd
is en zet het gas uit.

Bereidingswijze

Schep lepels van de vulling in het midden van elke
pannenkoek en rol op.

Verhit de oven op 180 graden; leg de gevulde pannenkoeken
in een ovenschaal, bestrooi evt. met wat geraspte kaas en
verwarm de pannenkoeken 10-15 minuten in de oven totdat
ze lekker knapperig zijn.

Bron

MIJN WEBLOG(klik)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ArualB avatar
ArualB 11-01-2013

Lijkt mij ook heerlijk. Neem hem vast mee. Kan even duren voor ik hem maak maar laat je tzt horen hoe we het vonden. Groet, Laura

hermien_kg avatar
hermien_kg 11-01-2013

Dit lijkt me lekker, dus neem ik het mee. Ik laat je nog horen hoe het heeft gesmaakt. Groetjes, Hermien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten