Fond de crevette ( garnalen )
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 11-01-2013
Saus van afval koppen en schalen van hollandse kleine garnaaltjes.
Ingrediënten
300 gr afval ( koppen en schalen van verse garnalen. 50 gr wortel, schoongemaakt. 50 gr wit van prei. 50 gr bleekselderij schoongemaakt1/2 dl arachide olie. 30 gr tomaten puree. 2 cl cognac. 6 dl visfumet.
Benodigdheden
Ruime kookpan > BraadpanVoorbereiding
Snijd de groenten heel fiijn.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een ruime pan. Voeg e garnalenpantsers toe en laat ze 2 a 3 minuten bakken. Voeg dan de groenten en de tomatenpuree toe en laat ze 2 a 3 minuten zachtjes meefruiten, zonder de groenten te laten kleuren. Giet de cognac erbij, roer de aanbaksels los en flambeer. Voeg daarna de visfumet toe, breng het geheel aan de kook en schep het schuim dat komt bovendrijven grondig af. Laat de fond naar wens en smaak 15 - 30 minuten zachtjes inkoken, proef dikwijls. Giet de inhoud van de pan door een fijne zeef en druk de restanten in de zeef zachtje uit, om r zoveel mogelijk sappen aan te onttrekken.
Bron
Recept van Pierre Wynants.
Serveertip
Bij gebakken vis, ( en enkele vleesgerechten )
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties