Fond de crevette ( garnalen )

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-01-2013

Saus van afval koppen en schalen van hollandse kleine garnaaltjes.

Deel dit recept

Ingrediënten
300 gr afval ( koppen en schalen van verse garnalen. 50 gr wortel, schoongemaakt. 50 gr wit van prei. 50 gr bleekselderij schoongemaakt
1/2 dl arachide olie. 30 gr tomaten puree. 2 cl cognac. 6 dl visfumet.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ruime kookpan > Braadpan

Voorbereiding

Snijd de groenten heel fiijn.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een ruime pan. Voeg e garnalenpantsers toe en laat ze 2 a 3 minuten bakken. Voeg dan de groenten en de tomatenpuree toe en laat ze 2 a 3 minuten zachtjes meefruiten, zonder de groenten te laten kleuren. Giet de cognac erbij, roer de aanbaksels los en flambeer. Voeg daarna de visfumet toe, breng het geheel aan de kook en schep het schuim dat komt bovendrijven grondig af. Laat de fond naar wens en smaak 15 - 30 minuten zachtjes inkoken, proef dikwijls. Giet de inhoud van de pan door een fijne zeef en druk de restanten in de zeef zachtje uit, om r zoveel mogelijk sappen aan te onttrekken.

Bron

Recept van Pierre Wynants.

Serveertip

Bij gebakken vis, ( en enkele vleesgerechten )

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten