pompoensoep

  • Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-01-2013

eenvoudige, lekkere pompoensoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien,
een middelgrote oranje pompoen, 3 tenen knoflook,
2 kruidenbouilliontabletten, boter, (verse) dille, zout, peper. Creme Fraiche.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer

Bereidingswijze

Snij pompoen in niet te brede repen (verwijder zaad) zodat je de schil zonder teveel gevaar met aardappelschillemesje van de buitenkant af kunt snijden (van de reepjes).
Snij vruchtvlees in stukken, mogen redelijk groot zijn.

Smoor gesneden ui 5 minuten in grote pan, in boter. Voeg pompoenstukken toe. Doe er versgemalen peper en wat zout bij. Bak even mee, omscheppen. Knoflook toevoegen, nog 1 of 2 minuutjes meesmoren.
Voeg water toe totdat pompoen net onder staat, en bouillionblokjes (1 blokje per halve liter water), en dille (eetlepel of zo).

15 tot 20 minuutjes zachtjes laten koken. Pompoenblokjes eruit scheppen en met vork in bord fijnprakken en terugdoen, of pureerstaaf gebruiken.

Bron

vriendin

Serveertip

Opdienen met lepel creme fraiche. Pijnboompitjes erover is ook lekker !

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten