1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Lasagneschotel met kip

Lasagneschotel met kip

  • Italiaans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-01-2013

Ingrediënten 4 personen


- 9 vellen voorgekookte lasagne
- 50 gram boter
- 1 blikje tomatenpuree
- 50 gram bloem
- 7,5 dl bouiloon
- 25 gram boter
- 250 gram gewassen en gesneden prei
- 300 gram gaar kippevlees in blokjes gesneden
- 1 tl sambal
- 6 plakken ham
- 100 gram champignons in plakken gesneden
- 1 blikje aspergepunten
- 5 plakjes diepvries bladerdeeg
- 1 ei


Verder heb je nodig


- vuurvaste schotel 30 x 22 cm


Lasagneschotel met kip
Lasagneschotel met kip
Lasagneschotel met kip
Lasagneschotel met kip

Dit recept is het lievelingsrecept van mijn tante. Het is al 23 jaar oud en ligt nog steeds tussen haar favoriete recepten in haar keukenla. Het recept is afkomstig uit een blaadje van Nuon van eind 1990. Ik heb de originele tekst gebruikt, leuk om te zien wat er in bijna 25 jaar is veranderd in tekst en koken.

De introductietekst:
Kip is internationaal. Als exotisch ingredient bijvoorbeeld. Soms als de basis van een uitheems gerecht. Zonder dat we het in de gaten hebben. Want met kip anders komt u een wereld binnen, die zeer gevarieerd is en lekker. Onbekend? U kunt nu beginnen aan een overheerlijke lasagneschotel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Beboter de vuurvaste schotel. Leg op de bodem 3 vellen lasagne. Smelt voor de saus de boter. Roer de tomatenpuree en de bloem erdoor. Schenk al roerende de bouillon bij, laat de saus enkele minuten zachtjes doorkoken.

Smelt de boter in de braadpan, bak er de prei en het kippevlees in aan. Roer er de sambal door.

Leg 3 plakken ham op de lasagne. Verdeel er de helft van de prei/kipmengsel over. Ler er 3 plakken ham op. Leg er de rest van het kippemengsel op. Schenk er weer 1/3 deel van de saus over, leg er de champignonplakjes op. Dek af met 3 vellen lasagne. Schenk er de rest van de saus over. Verdeel er de aspergepunten over. Dek de schotel af met plakjes bladerdeeg. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei. Zet de schotel op het rooster in de oven. Laat de inhoud door en door heet worden, laat het bladerdeeg bruin worden.

Oventijd
Gewone oven: voorverwarmen 225 graden, rooster 2e richel van onder, 25-30 minuten 225 graden
Heteluchtoven: 25-30 minuten 200-225 graden

Bron

Nuon 1990



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van metata


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van metata
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top