De lekkerste ooit! Heel luchtig en smaakvol. ...Scones

  • Engels, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-01-2013
  • De lekkerste ooit! Heel luchtig en smaakvol. ...Scones

    De lekkerste ooit! Heel luchtig en smaakvol. ...Scones

    De lekkerste ooit! Heel luchtig en smaakvol. ...Scones

Heerlijke, luchtige, smaakvolle scones

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen

    Benodigdheden:
    225 gram bloem, gezeefd in grote kom + extra bloem voor vormen van scones
    12 gram bakpoeder
    50 gram suiker
    snuf zout
    70 gram roomboter (leg het gehele pakje boter één uur in de vriezer)
    70 gram rozijnen, gewassen
    120 ml. melk
    60 gram zure room

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grove rasp, bakplaat, bakpapier

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Bereidingswijze


    Voeg de bakpoeder, suiker, rozijnen en zout bij de bloem in de kom en schep even door elkaar. Rasp de ijskoude boter met de grove rasp boven de kom met bloem. Meng de zure room door de melk. Giet dit mengsel door de bloem/boter en schep met een lepel snel door elkaar tot het één massa is geworden. Meng niet te lang. Ca. 6 x met de lepel de massa doorscheppen is waarschijnlijk al voldoende.

    Neem telkens een beetje bloem in de handen en vorm in totaal 8 ballen met de handen. Probeer het deeg zo min mogelijk in te drukken. Het hoeft allemaal niet zo heel netjes! Leg de ballen op de met bakpapier bekleedde plaat en druk even aan.

    Bak 15 minuten op 200 graden C. tot de scones licht goudbruin zijn.

    Direct serveren met (liefst) clotted cream en jam. Maar kan ook met boter of licht gezoete geklopte room en jam. Overgebleven scones kunnen de volgende dag doorgesneden worden geroosterd in de broodrooster. Of even opgepept in de oven

    Maar ik denk dat er niks meer overblijft: ze zijn tè lekker!

    Even een tip: de link die ik plaats is van kraaijeveld
    betr. zelf clotted cream maken

    http://www.smulweb.nl/recepten/917743/Clotted-cream


Bron

irenekookt.blogspot.nl

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 04-12-2013

hoi iLnk dank je wel dat je even lie weten dat de scones zo goed gesmaakt hebben, altijd leuk om te horen. lieve groetjes Ruth

iLnk avatar
iLnk 04-12-2013

Heerlijke scones. Ik dacht er inderdaad te veel te hebben, maar niks hoor: schoon op! Dank je wel voor het recept!

ruthbrock avatar
ruthbrock 17-10-2013

Hoi Krissy1, dank je wel voor je leuke reactie na het maken van dit receptje. fijn dat het zo goed bevallen is. En ik ga meteen kijken op je pagina naar het recept van je gelei. Dank je wel. groetjes Ruth Dus alle smullies, gauw gaan kijken naar de gelei van Krissy1

ruthbrock avatar
ruthbrock 17-10-2013

Hoi Petra, leuk dat je dit recept meenam. Ik hoop dat het gaat smaken. Scones heb ik eigenlijk nooit ingevroren, maar doe het wel regelmatig met muffins (in een goede luchtdichte plastic diepvries doos) en dat gaat altijd perfect. Dus misschien lukt het ook met de scones. Bedankt voor je berichtje. Groetjes Ruth

pwiggers avatar
pwiggers 17-10-2013

Ik neem je recept mee Ruth. Zien er heerlijk uit. Heb je ervaring met invriezen van de scones? Groetjes, Petra

Krissy1 avatar
Krissy1 17-10-2013

Heerlijk recept, dank je! Ik heb de sones van de week al twee keer gemaakt... (Ook lekker bij de kruidige appelgelei met cider en sinaasappel,die ik maakte met de appels uit onze tuin. Het recept van die gelei heb ik zojuist op smulweb geplaatst.)

ruthbrock avatar
ruthbrock 14-07-2013

Nee hoor, hoeft niet persé, maar je zou er b.v. wat anders bij kunnen doen als je dat lekker vindt. b.v. hele kleine stukjes chocolade of wat fijn gemaakte nootjes. alles mag, alles kan, jij moet het lekker vinden. groetjes ruth

lady_mjfa avatar
lady_mjfa 14-07-2013

Als je nou geen rozijnen wil gebruiken....moet je dan meer van andere ingredienten gebruiken?

Delarosa avatar
Delarosa 12-01-2013

Hoi Ruth, ik heb sinds een week zo`n apparaat waar je ze in kunt bakken, dus ik neem dit lekkere recept NATUURLIJK van je mee :o) Dank je wel hiervoor en we gaan er lekker van snoepen... fijn weekend en vriendelijke smulgroetjes, Erwin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten