Pesto pomodoro ( pesto van gedroogde tomaten )

  • Italiaans, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-01-2013
  • Pesto pomodoro ( pesto van gedroogde tomaten )

    Pesto pomodoro ( pesto van gedroogde tomaten )

    Pesto pomodoro ( pesto van gedroogde tomaten )

Geen rode pesto in huis voor mijn Italiaanse-tomatensoep-met-mascarpone-en-pesto maar wel de ingrediënten. Deze pesto
is echt veel lekkerder dan de gekochte. Gewoon eens proberen!

Deel dit recept

Ingrediënten
40 gram gedroogde tomaten (niet op olie)
1 teentje knoflook
2 eetlepels pijnboompitten
½ dl olijfolie
2 eetlepels gehakte verse basilicum
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer
schone potjes

Voorbereiding

Week de tomaten plm. 30 minuten in heet water. Laat ze goed uitlekken en droog ze af. Pel en snipper de knoflook.

Bereidingswijze

Pureer de tomaten, knoflook en pijnboompitten met de staafmixer of de keukenmachine. Voeg scheutje voor scheutje olie erbij zodat een smeuïge smeerbare pesto ontstaat. Roer de basilicum erdoor en eventueel wat kappertjes.

Bron

een beetje van mezelf en beetje van internet

Serveertip

De pesto in plm. Een week houdbaar in de koelkast.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten