1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pesto
  5. Pesto pomodoro ( pesto van gedroogde tomaten )

Pesto pomodoro ( pesto van gedroogde tomaten )

  • Italiaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-01-2013

Ingrediënten


40 gram gedroogde tomaten (niet op olie)
1 teentje knoflook
2 eetlepels pijnboompitten
½ dl olijfolie
2 eetlepels gehakte verse basilicum


Verder heb je nodig


Staafmixer
schone potjes


Pesto pomodoro

Lekker in de pasta, soep of gewoon op een stokbroodje.

Lekker in de pasta, soep of gewoon op een stokbroodje.

Geen rode pesto in huis voor mijn Italiaanse-tomatensoep-met-mascarpone-en-pesto maar wel de ingrediënten. Deze pesto
is echt veel lekkerder dan de gekochte. Gewoon eens proberen!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de tomaten plm. 30 minuten in heet water. Laat ze goed uitlekken en droog ze af. Pel en snipper de knoflook.

Bereidingswijze

Pureer de tomaten, knoflook en pijnboompitten met de staafmixer of de keukenmachine. Voeg scheutje voor scheutje olie erbij zodat een smeuïge smeerbare pesto ontstaat. Roer de basilicum erdoor en eventueel wat kappertjes.

Serveertip

De pesto in plm. Een week houdbaar in de koelkast.

Bron

Een beetje van mezelf en beetje van internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top