Gebakkenkaasplak met pittige appelcompote
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Voorbereiding
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes. Kook de appelsap met de appelstukjes 5 min, laat het vocht verdampen. Schep de lente-ui, jam en sambal door de appel. Voeg zout en peper naar smaak toe. Zet de compote in de koelkast.
Bereidingswijze
Sijd de kaas in 4 plakken van ca 2 cm dik. Doe het losgeklopte ei in een diep bord en het paneermeel op een plat bord. Wentel de kaasplakken eerst door het ei en dan door het paneermeel. Herhaal dit en druk de panade goed aan..
Verhit de boter in een koekenpan en bak de kaasplakken op een groot vuur in ca 4 min mooi bruin, keer ze halverwege. Ze mogen nog net niet gaan uitlopen.
Bron
scheurkalender
Serveertip
lekker met salade van veldsla en gekookte krielaardappeltjes