Gebakkenkaasplak met pittige appelcompote

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 3 stevige appels
* 50 ml appelsap
* 2 lenteuitjes in dunne ringetjes
* 2 eetl gemberjam
* 2 theel sambal badjak
* zout en peper
300 gr jon gelegen kaas (plat stuk)
* 2 eieren losgeklopt
* 100 gr paneermeel
* 50 gr boter
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes. Kook de appelsap met de appelstukjes 5 min, laat het vocht verdampen. Schep de lente-ui, jam en sambal door de appel. Voeg zout en peper naar smaak toe. Zet de compote in de koelkast.

Bereidingswijze

Sijd de kaas in 4 plakken van ca 2 cm dik. Doe het losgeklopte ei in een diep bord en het paneermeel op een plat bord. Wentel de kaasplakken eerst door het ei en dan door het paneermeel. Herhaal dit en druk de panade goed aan..
Verhit de boter in een koekenpan en bak de kaasplakken op een groot vuur in ca 4 min mooi bruin, keer ze halverwege. Ze mogen nog net niet gaan uitlopen.

Bron

scheurkalender

Serveertip

lekker met salade van veldsla en gekookte krielaardappeltjes

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Krientjes avatar
Krientjes

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten