Saag Paneer

  • Indiaas,
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 theelepel kukurma
1/2 theelepel cayennepeper
3 eetlepels plus 1 1/2 eetlepel plantaardige olie
350 gram paneer,in blokjes van 2 cm
450 gram diepvries spinazie
1 middelgrote ui, fijngehakt
1 eetlepel gehakte gember
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 groene peper, fijngehakt
1/2 theelepel garam masala
2 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen komijn
50 gram turkse/griekse yogurt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine

Voorbereiding

Meng de kurkuma, cayennepeper en zout met 3 eetlepels olie. Doe de blokjes paneer in een kom en meng voorzichtig met het oliemengsel.
Laat de blokjes marineren. Ontdooi de spinazie pureer het in een keukenmachine tot een gladde massa.

Bereidingswijze

Bak de paneer in een grote pan met anti-aanbaklaag, op middelhoog vuur.

Roer de paneer na een paar minuten voorzichtig door zodat er aan alle kanten een bruin laagje ontstaat.
Leg de gebakken paneer op een bord.

Doe de resterende 1 1/2 eetlepels olie in de pan. Voeg de uien, gember, knoflook en chili toe.

Het belangrijkste onderdeel: bak het mengsel tot het gelijkmatig bruin kleurt, dit duurt ongeveer 15 minuten. Als het mengsel te droog wordt voeg dan wat water toe.
Zodra het uienmengsel een goud bruine kleur heeft gekregen; voeg de garam masala, koriander en komijn toe.

Voeg eventueel nog wat water toe om het verbranden van de specerijen te voorkomen.

Kook het mengsel onder voortdurend roeren, 3-5 minuten. Zodat de rauwe geur van de kruiden afgaat en het allemaal een beetje meer melodieus ruikt.

Voeg de spinazie toe en kook ongeveer 5 minuten zonder deksel. Voeg water en zout toe naar behoefte.

Zet de warmtebron uit. Voeg de yoghurt beetje voor beetje toe, om te voorkomen dat het gaat schiften. Als de yoghurt goed gemengd is met de spinazie, kan de paneer erbij. Breng het langzaam aan de kook en laat alles nog ongeveer 5 minuten koken.

Bron

foodnetwork.com

Serveertip

Lekker met rijst of chapati`s en komkommer- of tomatensalade

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Ticali avatar
Ticali

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten