Knapperige gebakken kabeljauw met pittige pepersaus

  • Vis, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-01-2013
  • Knapperige gebakken kabeljauw met pittige pepersaus

    Knapperige gebakken kabeljauw met pittige pepersaus

    Knapperige gebakken kabeljauw met pittige pepersaus

Vis is niet alleen lekker, maar is ook super gezond voedsel. Hier heb ik een lekker visrecept met een heerlijk pittig sausje. Het resultaat is te vergelijken met knapperige kibbeling die is overgoten met dat lekkere sausje. Gebruik wel stevige witvis uit de zee want anders valt het uit elkaar in de pan en dat willen we niet. Voor echte visliefhebbers en de mensen die van pit houden (dat zijn er genoeg) is dit een leuk recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
De vis

800 gr kabeljauwfilets, schelvis of koolvis mag ook
1 kopje bloem
3 eieren
2 kopjes paneermeel
2 el halfvolle melk
¾ t zeezout
Olie om in te frituren (plantaardig)
2 t paprikapoeder
1 t knoflookpoeder

De pepersaus

1 el boter
1 el olie
2 el bloem
¾ t zwarte peper
150 ml kippenbouillon
1 t paprikapoeder
1 el chillisaus
2 el lenteuitjes/bosuitjes (gesnipperd)
Zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok, pan

Bereidingswijze

Was de kabeljauw en snij de filets in gelijke stukken. Dep ze droog met keukenpapier want mag niet nat zijn. Doe de bloem in een diep bord, doe de eieren vermengd met de melk en ¼ t zout in een ander bord. Doe de paneermeel, knoflookpoeder, paprikapoeder, peper en ½ t zout in een bakje met deksel en schudt het zodat het goed mengt. Leg dit op een derde bord. Doe een laagje olie in een pan (of diepe wok) en laat goed heet worden. Haal de vis in delen door de bloem, het ei mengsel en de paneer en frituur in delen knapperig bruin. Laat uitlekken op keukenpapier en houdt het warm. Frituur niet teveel tegelijk want die olie moet heet blijven. Anders wordt de vis slap en vet.
Neem een andere pan, doe de boter er in, 1 el olie en de bloem, flink warmen en 2 minuten blijven roeren tot er een mooi mengsel ontstaat. Voeg nu beetje bij beetje de kippenbouillon toe, blijf roeren totdat het een mooie gladde saus wordt. Voeg al roerend de lente ui, de chillisaus, paprika, zwarte peper toe, eventueel nog wat zout, even proeven of het pittig genoeg is en anders naar eigen smaak iets pittiger maken.
Verdeel de warme vis over de borden en doe de saus erover.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree, wat extra lente ui en een komkommersalade met zachte dressing.

Laatste reacties

waterman1956 avatar
waterman1956 16-01-2013

Hoi Alex dit vis gerecht lijkt me lekker ga het gauw een keer proberen

waterman1956 avatar
waterman1956 16-01-2013

Hoi Alex dit vis gerecht lijkt me lekker ga het gauw een keer proberen

waterman1956 avatar
waterman1956 16-01-2013

Hoi Alex dit vis gerecht lijkt me lekker ga het gauw een keer proberen

zomaareenbezoeker avatar
zomaareenbezoeker 13-01-2013

Hoi Alex, dit lijkt me heel erg lekker, heb het recept meegenomen. Als het weer lente is ga ik vis op de markt halen en van je recept genieten. Groetjes, Ineke

susan56 avatar
susan56 11-01-2013

Lijkt me erg lekker, ik zet het in m`n kookboek. groetjes Susan

inekevlaskamp avatar
inekevlaskamp 11-01-2013

Hallo Alex,Lijkt me een heerlijk recept,neem het mee.Dank je en groetjes Ineke.

estherbakermans avatar
estherbakermans 10-01-2013

hallo alex ziet er goed uit ik bewaar het dan ook maar val je af door ook in gezonde vetten te frituren ik was van mening dat het altijd slecht is ik bak zonder olie of boter is ook niet goed want dan kom je vitamine d tekort dus ik leer weer bij dank je groetjes esther

alidada avatar
alidada 10-01-2013

Leuk recept Alex ziet er goed uit! Ik bewaar het voor een latere datum. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten