1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Indiaase Kikkererwtensoep

Indiaase Kikkererwtensoep

Door: BillyVegaZoet

  • Vegetarisch, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-01-2013

Ingrediënten 4 personen


1 blik kikkererwten
1 blik tomatenblokjes
1 blik kokosmelk
1 ui gesnipperd
3 tenen knoflook fijn gehakt
1 tl sambal
1 el milde currypasta (patak`s)
1 tl gemberpoeder (of natuurlijk een stukje verse!)
zout & peper
zonnebloem olie


Verder heb je nodig


1 soeppan
snijplank
mes


Heerlijke maaltijdsoep!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit een scheutje zonnebloem olie in een pan.

fruit de ui hierin, en voeg na ong. 2 minuten een el currypasta toe. bak dit samen met de ui een paar minuutjes.

voeg daarna het uitgelekte blik kikkererwten toe en roer alles even goed om.

Voeg daarna het blikje kokosmelk en het blikje tomatenblokjes toe.

laat het langzaam op temperatuur komen.

doe voor de smaak de sambal, gember poeder en peper en zout erbij.

laat het net tot aan het kookpunt komen en draai dan het vuur uit.

Eetsmakelijk!

Serveertip

Lekker met naan of pita`s om te dopen.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van BillyVegaZoet
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top