1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Stoofvlees
  5. Couscous met stoofvlees

Couscous met stoofvlees

  • Arabisch,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 10-01-2013

Ingrediënten 4 personen


Voor het vlees
600 gram lamsschouder in blokjes
600 ml rundvleesbouillon (liefst van de slager)
Paar takjes rozemarijn
Paar takjes tijm
Paar takjes peterselie
5 gepelde teentjes knoflook
Zout en peper
1/2 tl ras el hanout

Couscous
1 Ui
Paar takjes verse munt
Handje basilicumblaadjes
Paar takjes peterselie
Pak couscous
Granaatappelsap

Kruidenmengsel
1 tl gemalen gember
1 tl kaneel
1 tl gemalen koriander

Dressing
50 ml olijfolie
25 ml witte wijnazijn
1 tl ras el hanout
1 tl mosterd
1 tl kruidenmengsel


Verder heb je nodig


- Tajine/braadpan
- steelpan


Couscous met stoofvlees
Couscous met stoofvlees

Ouderwets draadjesvlees met een Oosters tintje! Niet veel werk maar het moet lang stoven, dan is het vlees het lekkerst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng de kruiden van het kruidenmengsel.

Bereidingswijze

Zet de tajine op het vuur, dep het vlees droog en braad het aan in boter tot het bruin is. Haal het vlees uit de pan en bestrooi met zout en peper.

Doe de bouillon in de tajine, verwarm het en voeg als het bijna kookt het vlees met de kruiden en knoflook toe. Laat het zo`n 6 uur (of langer!) sudderen op heel laag vuur. Af en toe roeren en zo nodig extra bouillon of water toevoegen.

Dressing
Verwarm een klein beetje olie met de ras el hanout op laag vuur (pas op dat het niet verbrandt!). Meng het met de rest van de ingrediënten tot een dressing.

Couscous
Wel de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Snipper de ui en fruit deze in een pan, voeg aan het eind 1 tl van het kruidenmengsel toe. Snij de kruiden fijn en meng deze met de ui door de couscous. Meng het met het grootste deel van de dressing en een scheutje granaatappelsap.

Als het vlees gaar is, haal je het uit de pan en kook je de bouillon op hoog vuur in en meng dit door het vlees. Voeg het restant van het kruidenmengsel en de ras el hanout toe.

Serveren
Schep op elk bord de couscous met daarop het vleesmengsel, giet een beetje van de overgebleven dressing over het vlees.

Serveertip

Serveer met een frisse tomatensalade.

Bron

Een aangepast recept van een vriendin



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van metata


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van metata
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top