Gehaktballetjes met broccoli en aardappel schotel
- Nederlands,
- 30-60 min.
Heerlijke variatie op de bekende gehakt broccoli overschotel... Onze dreumes is er dol op!
Ingrediënten 4 personen
4 bouillonblokjes( 2 kippen- en 2 tuinkruidenbouillon)500gr mager rundergehakt
600gr broccoli
500gr aardappelen
3 flinke sjalotten fijn snipperen
1 El paprikapoeder
1 teen knoflook klein snipperen
1 Tl peterselie
1 Tl Provençaalse kruiden
1 Tl zwarte peper
2 beschuiten kruimelen of paneermeel (naturel)
1 ei
Saus:
20gr boter
30gr bloem
200ml halfvolle melk
1 El kristalsuiker
2 Tl zwarte peperbolletjes (klein kneuzen)
Ong. 100ml bouillon
2 grote plakken jonge kaas in dunne kleine reepjes snijden
Benodigdheden
OvenschaalZeef
Ketel (inhoud 5 liter)
Schuimspaan
Mengkom
Klopper
Pannetje met vuurvaste bodem
Schilmesje
Voorbereiding
Breng in ketel minimaal 2 liter bouillon aan de kook.
Aardappels schillen en in blokjes/schijven snijden.
Broccoli in kleine stronkjes snijden.
Bereidingswijze
Meng ondertussen het gehakt met de sjalotten, beschuitkruim, paprikapoeder, peterselie, Provençaalse kruiden, peper en knoflook en ei.
Maak hier gehaktballetjes van. Haal ze even door het bloem.
Leg de balletjes met een schuimspaan in de bouillon en laat ze min. 12 min koken. Haal de balletjes er met de schuimspaan voorzichtig uit.
Aardappels en broccoli 12 min koken in dezelfde bouillon als waar de balletjes in gekookt zijn.
Laat de aardappels en broccoli goed uitlekken in de zeef. Verdeel de balletjes en broccoli aardappelmengsel in de ovenschaal. (Ingevet)
Maak de saus als volgt:
Smelt boter en bloem erdoor. Met een klopper telkens de melk toevoegen totdat ie weer is opgenomen in boter-bloemmengsel. Voeg peper en suiker toe en ongeveer 100 ml van dezelfde bouillon.
Schenk de saus over het gerecht in de ovenschaal en strooi in kleine dunne reepjes gesneden kaas erover.
20 min in oven... Serveer en Smullen maar!