Gordon Ramsay: New York cheesecake met chocolade

  • Amerikaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-01-2013
  • Gordon Ramsay: New York cheesecake met chocolade

    Gordon Ramsay: New York cheesecake met chocolade

    Gordon Ramsay: New York cheesecake met chocolade

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
150 g volkorenbiscuit
15 g geschaafde amandelen, geroosterd
60 g boter, gesmolten
75 g pure chocolade (minimaal 65 procent vaste cacaobestanddelen), grof gehakt
150 g fijne tafelsuiker
250 ml zure room
600 g verse roomkaas
2 grote eieren
1 theelepel vanille-essence

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm (Ø 23 cm), keukenmachine, mixer

Voorbereiding























Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet een springvorm van 23 cm in met boter. Breek de biscuits in kleine stukjes. Maal ze samen met de amandelen fijn in een keukenmachine. Schenk de gesmolten boter erbij en meng tot er een samenhangend mengsel ontstaat. Schep het mengsel in de springvorm en druk het aan met een spatel, zodat de korst gelijkmatig wordt. Bak het mengsel 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot het goudbruin is.

Zet de oventemperatuur op 140 °C. Smelt de chocolade in een hittebestendige kom op een pan nauwelijks sudderend water. Roer tot de chocolade glad is. Neem de kom van het vuur.

Meng de overige ingrediënten met een elektrische mixer in een grote mengkom. Schenk het mengsel in de springvorm en tik de vorm zachtjes op het werkvlak, zodat het mengsel gelijkmatig verdeeld wordt en eventuele grote luchtbelletjes verdwijnen. Sprenkel de gesmolten chocolade over de taart.

Bak de taart ongeveer 30 minuten, tot de vulling langs de rand gestold is, maar in het midden nog enigszins zacht aanvoelt wanneer u de vorm voorzichtig heen en weer schudt. Zet de oven uit en laat de taart langzaam afkoelen in de oven, bij voorkeur gedurende een nacht. Tijdens het afkoelen stijft de vulling verder op en als u de taart te vroeg uit de oven neemt, kan de vulling barsten.

Verwijder de springvorm en zet de taart op een groot bord of een taartplateau. De taart smaakt gekoeld het best.

Bron

Gordon Ramsay kookt (kookboek)

Serveertip

`Deze New Yorkse cheesecake is vol, romig en extra decadent door de garnering van gesmolten pure chocolade. Compote van verse vruchten smaakt heerlijk bij deze machtige taart. Amerikanen bedekken de taart met bosbessencompote, maar compote van gemengde bessen of andere zure vruchten is ook erg lekker.` - Gordon Ramsay

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ArualB avatar
ArualB 21-02-2013

Ik neem hem ook mee,dank je wel. Groetjes,Laura

carolientje61 avatar
carolientje61 21-02-2013

Ik neem je recept mee Joyce. Ziet er heerlijk uit. Bedankt voor het delen. groetjes Carin

patisjeetje avatar
patisjeetje 08-02-2013

ik neem hem mee en dank je voor het recept, groetjes Gre

patisjeetje avatar
patisjeetje 08-02-2013

ik neem hem mee en dank je voor het recept, groetjes Gre

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten