Mississippi Mud Cake

  • Amerikaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-01-2013

Makkelijk en heerlijk onverantwoord. Dat mag toch af en toe?! Nog lekkerder als je het serveert met espresso-bourbon caramel saus:
http://www.smulweb.nl/recepten/1409435/Espressobourbon-caramel-saus

Deel dit recept

Ingrediënten
2 koppen patentbloem (1 cup/kop is 2,5 deciliter)
2 theelepels bakpoeder
2 theelepels instant espressopoeder
0,5 theelepel fijn zout
225 gram roomboter, in stukjes gesneden
170 gram pure chocolade (70 %), grofgehakt
0,5 kop versgezette espresso
1,5 kop kristalsuiker of rietsuiker
0,5 kop bourbon
4 grote eieren
1 theelepel vanille-extract http://www.smulweb.nl/recepten/1398422/Vanilleextract
0,75 kop chocoladekorrels ("chocolate chips")
1 kop grofgehakte pecannoten of walnoten (optioneel)
Poedersuiker of espresso-bourbon caramel sauce
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Tulbandvorm, mixer

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175*C (heteluchtoven op 160*C). Cakevorm (tulband) invetten met roomboter

Bereidingswijze

Zeef de bloem, bakpoeder, espressopoeder en zout boven een kom.
Smelt in een sauspan de boter en pure chocolade met de espresso, op middelhoog vuur (af en toe roeren) tot alles glad en goed vemengd is. Haal de pan van het vuur, roer de suiker en bourbon toe, roer tot de suiker is opgelost.
Doe eieren en vanille-extract in een grote mengkom en mix. Mix dan het choco-botermengsel erdoor. Roer vervolgens met een spatel het meel erdoor totdat alles net vermengd is. Roer de chocoladekorrels en eventueel de noten erdoor.
Giet het deeg in de tulbandvorm en bak circa 45-55 minuten in het midden van de oven. Een saté-prikker moet er schoon uitkomen.
Laat de cake in de vorm 45 minuten afkoelen, stort hem dan en laat volledig afkoelen.

Bron

Www.chow.com

Serveertip

Bestuiven met poedersuiker of begieten met espresso-bourbon caramel saus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten