Pindasaus

  • Aziatisch, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-01-2013

Zelfgemaakte pindasaus is het allerlekkerst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 eetlepels pindakaas
Scheutje water
1/2 uitje
Teentje knoflook
2 eetlepers ketjap manis
2 theelepels sambal oelek
2 theelepels ketchup
1 theelepel bruine suiker
1 theelepel gemberpoeder
Scheutje arachide olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpannetje

Voorbereiding

Snipper een halve ui en een knoflookteentje.

Bereidingswijze

Fruit de gesnipperde ui en knoflook in de olie. Voeg de gemberpoeder toe en laat 10 seconden meebakken. Vervolgende kan de pindakaas en water erbij en roer tot het een smeuig geheel wordt. Voeg vervolgens de overige ingredienten toe.
Proef de saus en check of de saus goed is. Naar eigen smaak kan er gespeeld worden met de hoeveelheid kruiden.

Bron

anders

Serveertip

Lekker bij een sate of frietjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten