Rundersaucijs met sinaasappelsaus en linzen

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

580 kcal p.p.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 el olijfolie
2 magere rundersaucijzen (AH 30% plantaardig)
2 tl paprikapoeder
300 ml sinaasappelsap (met vezels)
1 blikje linzen (130 gr)
400 gr aardappels, gestoomd in schil
100 ml halfvolle melk
1 tl mosterd
peper + zout naar smaak
400 gr. snijbonen gesnedenh en gekookt
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Linzen in een zeefje laten uitlekken en onder een warme kraan afspoelen

Bereidingswijze

- Saucijzen aanbakken tot de saucijzen rondom een gebakken kleurtje hebben
- saucijzen uit de pan nemen en in plakjes snijden
- plakjes saucijs terug in de pan en bakken tot ze door en door gaar zijn
- paprikapoeder over de plakjes saucijs strooien
- sinaasappelsap toevoegen en zachtjes in laten koken tot de saus donker en stroperig is
- Linzen toevoegen
- Aardappels schillen en met de melk, mosterd, peper en zout smeuig prakken.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

acinglion avatar
acinglion

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten