Groene peperroomsaus
- Frans, Saus/dressing
- 10-20 min.
Een heerlijk romig sausje met pit voor bij vlees, met name biefstuk.
Ingrediënten 4 personen
20 gr. boter15 gr. bloem
1/2 ui
200 ml. melk
50 ml. kookroom
1/2 runderbouillon blokje
2 theelepels gr. peperkorrels
versgemalen peper naar smaak
Benodigdheden
PannetjeMaatbeker
Voorbereiding
De halve ui fijn snipperen.
De boter en bloem afwegen.
De peperkorrels laten uitlekken (mocht dit nodig zijn).
Bereidingswijze
Laat de boter in de pan smelten en heet worden. Voeg de ui toe en laat deze op een laag vuur glazig worden. De bloem kan worden toegevoegd en laat het geheel in 1 minuut rustig gaar koken. De koude melk kan erbij en roer het geheel tot het een beetje dik wordt. Dat is het moment dat het bouillonblokje erbij kan. Als deze is opgelost voeg de kookroom en peper toe.
Om het nog lekkerder te maken is om de vleessappen bij de saus te voegen.
Bron
anders
Serveertip
Heerlijk bij een stuk vlees. Kan ook prima met bepaalde groentes en aardappels.