Variatie op Chinese nasi
- Aziatisch,
- 30-60 min.
- Geplaatst op 07-01-2013
Wat ik nu zo handig vind van Chinese nasi, is dat jij er oneindig mee kunt variëren. Groente en vlees die jij in huis heb, verwerk je in de nasi. Altijd goed.
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)
Ingrediënten 4 personen
VOOR RIJST:3 koppen Surinaamse langkorrelrijst (gespoeld)
kippenbouillon
grof gemalen zwarte peper
paar korrels ve-tsin (eventueel weglaten als jij allergisch ervoor zijn)
4 koppen water
Kook rijst in overige ingrediënten en laat in plastiek bak afkoelen terwijl jij het af en toe met een vork doorroeren.
Bereidingswijze
VOOR NASI VULLING:
50 g spekreepjes
6 middelgroot rauwe garnalen, in stukjes
olie
2 uien fijn
1 rode peper, fijn
1 kop geraspt wortel
4 e bieslook, fijn
zout
paar korrels ve-tsin
1 ei
1. Bak spekreepjes uit in olie.
2. Voeg laatste min. stukjes garnalen erbij en bak tot gaar en haal uit pan.
3. Roerbak alle ingrediënten behalve ei in olie tot gaar.
4. Doen groenten aan kant van pan en roerbak ei in olie tot kruimelig.
5. Schep ei door groenten en voeg spek en garnalen erbij.
6. Doen rijst bij vulling en roerbak tot goed heet en serveer direct.
Bron
Proeven en experimenteren
Serveertip
Ik had er Knapperige Aziatisch Basilicum-Smaak Kip Reepjes bij.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties