Variatie op Chinese nasi

  • Aziatisch,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-01-2013
  • Variatie op Chinese nasi

    Variatie op Chinese nasi

    Variatie op Chinese nasi

Wat ik nu zo handig vind van Chinese nasi, is dat jij er oneindig mee kunt variëren. Groente en vlees die jij in huis heb, verwerk je in de nasi. Altijd goed.
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
VOOR RIJST:
3 koppen Surinaamse langkorrelrijst (gespoeld)
kippenbouillon
grof gemalen zwarte peper
paar korrels ve-tsin (eventueel weglaten als jij allergisch ervoor zijn)
4 koppen water

Kook rijst in overige ingrediënten en laat in plastiek bak afkoelen terwijl jij het af en toe met een vork doorroeren.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

VOOR NASI VULLING:
50 g spekreepjes
6 middelgroot rauwe garnalen, in stukjes
olie
2 uien fijn
1 rode peper, fijn
1 kop geraspt wortel
4 e bieslook, fijn
zout
paar korrels ve-tsin
1 ei

1. Bak spekreepjes uit in olie.
2. Voeg laatste min. stukjes garnalen erbij en bak tot gaar en haal uit pan.
3. Roerbak alle ingrediënten behalve ei in olie tot gaar.
4. Doen groenten aan kant van pan en roerbak ei in olie tot kruimelig.
5. Schep ei door groenten en voeg spek en garnalen erbij.
6. Doen rijst bij vulling en roerbak tot goed heet en serveer direct.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Ik had er Knapperige Aziatisch Basilicum-Smaak Kip Reepjes bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten